ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μακεδονική Κουζίνα: Μαρίδες σε σάλτσα πάπρικας

Μακεδονική Κουζίνα: Μαρίδες σε σάλτσα πάπρικας

Με τη συνταγή αυτή ταξιδεύουμε μαγειρικά στη Χαλκιδική

 

Πιάτο από τη… θάλασσα της Χαλκιδικής που σίγουρα θα απολαύσετε.

 

Υλικά συνταγής

 

1 κιλό μαρίδες

 

1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

 

1 κ.γ. πάπρικα

 

1 κ.σ. αλεύρι

 

3 κ.σ. ξύδι

 

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

 

αλάτι

 

Διαδικασία συνταγής

 

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα αλατίζουμε.

 

2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα ψάρια και την πάπρικα.

 

3. Συμπληρώνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

 

4. Διαλύουμε το αλεύρι στο ξύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

 

5. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα.

 

Ιστοσελίδα: www.agromacedonia.gr

email: info@agromacedonia.gr

facebook: https://www.facebook.com/AgrifoodMacedonia/

X