Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κύβους. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, όπου το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με την σάλτσα του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Στη συνέχεια πλένουμε την πιπεριά την καθαρίζουμε από τους σπόρους και την κόβουμε κάθετα στα τέσσερα. Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε τις πατάτες, στη συνέχεια τις μελιτζάνες και τέλος την πιπεριά. Τα απλώνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι από το τηγάνισμα και αλατίζουμε τις πατάτες.
Έπειτα, σε πήλινα ή μεταλλικά – κατά προτίμηση ατομικά – σκεύη, αρχίζουμε τη διαδικασία «στησίματος» του φαγητού. Βάζουμε στη βάζουμε του σκεύους ένα κομμάτι φέτα, μια λωρίδα πιπεριάς και τέλος μια στρώση από μελιτζάνες και πατάτες.
Απλώνουμε το κρέας με τη σάλτσα του και τέλος άλλη μια στρώση πατάτες. Τοποθετούμε πάνω από το σκεύος ένα πιάτο που να το σκεπάζει καλά και το γυρνάμε ανάποδα. Αφαιρούμε το σκεύος και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ιστοσελίδα: www.agromacedonia.gr
email: info@agromacedonia.gr
facebook: https://www.facebook.com/AgrifoodMacedonia/