ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η μαγεία του ποδοσφαίρου κι η θλίψη του δικού μας…

Η μαγεία του ποδοσφαίρου κι η θλίψη του δικού μας…

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το θέαμα που αρνούμαστε να απολαύσουμε και την μιζέρια που μας διακατέχει

Ολη η ποδοσφαιρική Ευρώπη ασχολείται με την γκολάρα του Κώστα Μανωλά, που πέταξε στο… καναβάτσο την Μπαρτσελόνα και έδωσε χρυσή πρόκριση στην Ρόμα για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ κι εμείς εδώ με την τεχνητή πρόκληση ματαίωσης του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου στη Superleague, ώστε να μην πέσει για δεύτερη φορά στο κενό η προσπάθεια για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για μη αδειοδοτηθείσες ομάδες.

 

Το κοντράστ είναι φοβερό. Απολύτως ενδεικτικό, όμως, της χαώδους διαφοράς ανάμεσα σε ό,τι συμβαίνει στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, από τη μια, και στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, από την άλλη.

 

Ολη η ποδοσφαιρική Ευρώπη απολαμβάνει το θέαμα, την ποιότητα, τον ανταγωνισμό. Οι θεατές έχουν την τύχη να ασχολούνται μόνο με τα αστέρια του αθλήματος, να παρακολουθούν αγώνες με συναρπαστική εξέλιξη, να γίνονται μάρτυρες αποτελεσμάτων που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι θα προκύψουν.

 

Κι εμείς εδώ ασχολούμαστε με το πώς θα αλλάξουμε τους κανονισμούς ώστε να σώσουμε μια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας, πώς οι μεγάλοι θα κλείσουν μόνοι τους τηλεοπτικές συμφωνίες, αδιαφορώντας για την μείωση των εσόδων των μικρών, η οποία θα έχει ως συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη μείωση της ποιότητας, άρα και του ενδιαφέροντος του κόσμου.

 

Εμείς εδώ ασχολούμαστε με τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, αμφισβητούμε την κρίση τακτικών δικαστών, το μόνο που νοιάζει τις μεγάλες ομάδες είναι να πάρουν το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν αυτό δεν κριθεί στο γήπεδο αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

Είναι για να σε πιάνουν τα κλάματα. Από τη μια η μαγεία του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ, των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, κι από την άλλη αυτή η κατάντια του δικού μας ποδοσφαίρου, στο οποίο ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από το… ποδόσφαιρο.

 

Γι’ αυτό και βλέπεις τα περισσότερα από τα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα αυτά που δεν έχουν κάποιον πατέρα ο οποίος –με το ζόρι πολλές φορές- θα τους βάλει το… μικρόβιο μιας από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, να υποστηρίζουν κάποια ευρωπαϊκή ομάδα και να παρακολουθούν μόνο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

Είναι φυσιολογικό, νομίζω. Με δεδομένο ότι στα χρόνια μας η τεχνολογία δίνει φοβερές δυνατότητες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επίσης, το μάρκετινγκ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τα ποδοσφαιρικά είδωλα, κερδίζουν εύκολα κάθε μικρό παιδί στην Ελλάδα, που δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, αλλά με θρύλους, ανάμεσα στους οποίους από προχθές το βράδι και ο δικός μας Κώστας Μανωλάς

X