ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η μάχη της δικαίωσης και το μέλλον του προϊόντος

Η μάχη της δικαίωσης και το μέλλον του προϊόντος

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και σχολιάζει τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν για το Ελληνικό ποδόσφαιρο τα όσα έγιναν στην Τούμπα

Ο χαρτοπόλεμος του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού με θέμα τη μη διεξαγωγή του αγώνα της Τούμπας, εκτιμώ ότι θα κρατήσει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Λογικό είναι καθώς και οι δύο πλευρές θέλουν να κερδίσουν επικοινωνιακούς πόντους.

 

Κέρδος το οποίο θα είναι το πρώτο λάφυρο μέχρι την τελική απόφαση του πειθαρχικού οργάνου. Το ποιος θα δικαιωθεί είναι υπόθεση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορεί να κρίνουν την ετυμηγορία του δικαστή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανεξαρτήτως από την  απόφαση, με την τακτική που ακολούθησε ο Ολυμπιακός έχουν ήδη τιμωρηθεί όλοι όσοι περίμεναν στην Τούμπα κάτω από αντίξοες συνθήκες για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι και όλοι οι υπόλοιποι που στήθηκαν απέναντι από τις οθόνες τους διψασμένοι για έναν αγώνα υψηλού βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πήγε στην Τούμπα για να παίξει μπάλα. Είτε γιατί αισθανόταν ότι μειονεκτεί σε σχέση με τον αντίπαλο του, είτε γιατί πίστευε ότι είναι ευκολότερο να κυνηγήσει το βαθμολογικό κέρδος στα χαρτιά, «έπαιξε» το δικό του χαρτί. Το δυσάρεστο είναι ότι του δόθηκε το δικαίωμα να κάνει το… παιχνίδι του.

 

Οι λόγοι που το ποδόσφαιρο βιώνει παρόμοια γεγονότα είναι πολλοί. Ισως τα αφηγήματα των ιδιοκτητών, ίσως το πολεμικό κλίμα που διαμορφώνεται από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, ίσως από το γεγονός ότι ο προορισμός του ποδόσφαιρου στην Ελλάδα έχει παρεξηγηθεί. Καθημερινά μιλάμε για πολλά άλλα πράγματα που έχουν σχέση με έναν αγώνα και λιγότερο για το ποδοσφαιρικό προϊόν. Αυτό δηλαδή που έπρεπε να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού από τους ιδιοκτήτες. Όπως γίνεται στις ποδοσφαιρικά πολιτισμένες χώρες. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στο γήπεδο και οι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί παράγουν εκατομμύρια. Θέλετε ένα απλησίαστο παράδειγμα; Η Premier League δημοσιοποίησε τον ισολογισμό του 2016-‘17, από τον οποίο προκύπτει αποθεματικό ύψους 1,8 δισ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της, αυξημένο κατά 330 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη χρονιά! Τα συνολικά  έσοδα του οργανισμού ανήλθαν από 2.300.000.000 ευρώ το 2016 σε 3.400.000.000 ευρώ το 2017!

 

Αλήθεια το ελληνικό ποδόσφαιρο τι περιμένει;

 

FOCUS

 

Μία ομάδα φεύγει με το έτσι θέλω από το γήπεδο, χωρίς την υπόδειξη του διαιτητή, για δύο λόγους: ή γιατί είναι σίγουρη ότι δεν θα τιμωρηθεί ή γιατί το έχει πάρει απόφαση ότι θα χάσει λιγότερα από το αν καθίσει και παίξει τα 90 λεπτά του αγώνα.

X