ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Μάχη» με τον χρόνο

«Μάχη» με τον χρόνο

Η πίεση των ημερομηνιών, τα πιστοποιητικά , η ΕΕΑ και το ζήτημα που καλείται να δώσει λύση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης...

«Σκάει» το ένα πρόβλημα μετά το άλλο… Τη μία με την ΕΠΟ και τις αποφάσεις σχετικά με τις ομάδες, που θα ανεβούν και το αν θα ανεβούν ή αν θα παίξουν μπαράζ και από την άλλη πλευρά τις τελευταίες μέρες με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την αποχώρηση δύο εκ των μελών της.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα, η Επιτροπή δεν πρόκειται να συνεδριάσει ούτε την προσεχή Πέμπτη (12/10), άρα δεν θα εξετάσει ούτε τώρα τους φακέλους των ομάδων για να δώσει πιστοποιητικά συμμετοχής όσον αφορά το νέο Πρωτάθλημα. Πότε θα γίνει αυτό;

 

Αν συνεδριάσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την ερχόμενη Πέμπτη δεν θα προλάβει σε καμία περίπτωση να εξετάσει όλους τους φακέλους των ΠΑΕ.

 

Θα αρχίσει το Πρωτάθλημα στις 22 Οκτωβρίου, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί; Κι αν αρχίσει, με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει κάτι τέτοιο;

 

Με βάση τα όσα έχουν διαδραματιστεί, είναι ορατός πια ο κίνδυνος αλλοίωσης του Πρωταθλήματος, αν για παράδειγμα μία ομάδα ξεκινήσει με νίκες και στη συνέχεια αποδειχθεί ότι δεν πληρεί τους όρους για να εξασφαλίσει πιστοποιητικό. Τί θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση; Προφανώς θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τον περσινό ΑΟΧ.

 

 

Χωρίς ενημέρωση!

 

 

Την ίδια στιγμή, η Football League μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση από τη ΓΓΑ για το όλο ζήτημα. Ταυτόχρονα, ολοένα και πιέζουν πλέον οι ημερομηνίες για να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα (σ.σ. θα γίνουν σίγουρα πέντε εμβόλιμες), ενώ πίεση υπάρχει και από την πλευρά της ΕΡΤ. Οι ιθύνοντες της Λίγκας βρίσκονται αντιμέτωποι ξανά με νέο τεράστιο ζήτημα, στο οποίο εκ νέου δεν φέρουν ευθύνη και επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

 

 

Συνάντηση στον ορίζοντα

 

 

Από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, που είναι ο μόνος που έχει συνδράμει στα προβλήματα της Football League, από τα Τρίκαλα, όπου είχε βρεθεί πρόσφατα, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το θέμα με την ΕΕΑ λέγοντας ότι όλα θα λυθούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοργανώτρια αρχή θα ζητήσει εκ νέου τη συνδρομή του υφυπουργού, μέσω συνάντησης, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το όλο ζήτημα. Ισως γίνει και σήμερα (10/10), με αφορμή και το ματς της εθνικής. Φυσικά, αν επισπευστούν οι διαδικασίες και προκύψει ορισμός νέων μελών στην Επιτροπή, τότε ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.

 

 

Νέο διοικητικό συμβούλιο

 

 

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες η «Μ» είχε μεταφέρει ότι η διοργανώτρια αρχή ετοιμάζει νέο διοικητικό συμβούλιο για την ερχόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να τεθούν τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την έναρξη, αλλά και με την ασφάλιση των παικτών. Από τις προσφορές, που υπάρχουν, η πλέον επικρατέστερη είναι η Ευρωπαϊκή Πίστη, αλλά αυτό είναι θέμα των ομάδων, που θα κληθούν να αποφασίσουν.

 

Οσο για τις χορηγίες; Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος έκανε δύο συναντήσεις στην Κύπρο, όπου βρέθηκε για το παιχνίδι της εθνικής ομάδας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για περαιτέρω έσοδα, μέσω χορηγιών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι οριστικό και με την προϋπόθεση πάντα οι ομάδες να είναι 18.

X