ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η μάχη για τη δικαίωση του ΠΑΟΚ

Η μάχη για τη δικαίωση του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για τη δικαστική μάχη που θα δώσει σήμερα Παρασκευή (9/3) ο Δικέφαλος στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Η πρώτη μάχη για την δικαίωση του ΠΑΟΚ δίνεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Νωρίτερα στις 4, στην ίδια επιτροπή θα εκδικαστεί η έφεση του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι δύο υποθέσεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, δημιουργούν όμως ένα επικίνδυνο κοκτέιλ.

 

Το σίγουρο είναι ότι αυτή την ώρα ασκούνται τεράστιες πιέσεις. Το παρασκήνιο οργιάζει όπως και οι παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια να χειραγωγηθεί η κρίση της δικαιοσύνης και να επιβληθεί ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Ήδη οπαδοί του Ολυμπιακού προανήγγειλαν σήμερα την παρουσία τους έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Εφέσεων. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να κάνουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

 

Όλα αυτά όμως είναι προς άγρα εντυπώσεων. Γιατί το πραγματικό παιχνίδι παίζεται στο δωμάτιο της εξουσίας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και όχι σε δημόσια θέα. Στην Ελλάδα τα περισσότερα πράγματα κανονίζονται στο παρασκήνιο και επισημοποιούνται δημόσια λίγο αργότερα. Σήμερα τα μαχαίρια έχουν βγει εμπλέκοντας κόμματα και πολιτικούς.

 

Πρόκειται για αντίπαλα στρατόπεδα που συγκρούονται ανηλεώς στο πεδίο του ποδοσφαίρου, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι για άλλη μια φορά το θύμα. Ο θεατρινισμός του Γκαρσία τον φέρνει και πάλι σε θέση κατηγορούμενου. Μόνο που αυτή την φορά δεν έχει να χάσει μόνο την Τούμπα και τον κόσμο του αλλά κάτι πολύ σημαντικότερο και ιστορικό: την κατάκτηση του τίτλου.

 

Μέσα σε μία εβδομάδα έχασε εννέα βαθμούς. Ήττα στην Τρίπολη, ήττα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό, αφαίρεση τριών βαθμών με μια απόφαση που όπως καταγγέλλει η ΠΑΕ, ήταν προαποφασισμένη. Τώρα ήρθε η ώρα της αντίδρασης για την κατάκτηση της δικαιοσύνης και της δικαίωσης. Τα συλλαλητήρια δίνουν τον τόνο αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται πίεση παντού. Στο δρόμο, στο δωμάτιο της εξουσίας, στους διαδρόμους του παρασκηνίου. Εκεί που θα κριθεί η σημερινή απόφαση.

X