ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η μάχη επιβίωσης του Λουτσέσκου

Η μάχη επιβίωσης του Λουτσέσκου

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το τελεσίγραφο που έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης στον Ραζβάν Λουτσέσκου και αφορά την πρωτιά στην βαθμολογία

Τα πράγματα δυσκολεύουν. Σε αφάνταστο βαθμό. Ο Ιβάν Σαββίδης κάλεσε τον Ράζβαν Λουτσέσκου για να του ζητήσει να έχει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή! Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας! Όσοι γνωρίζουν πώς σκέφτεται και πώς ενεργεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκαν ένα και μόνο πράγμα. Ήταν τελεσίγραφο. Προς τον Λουτσέσκου! Απλά πράγματα.

 

 

Στην ουσία, ο Σαββίδης καθιστά τον Ρουμάνο τεχνικό υπεύθυνο για την πορεία της ομάδας από εδώ και πέρα. Και το καλύτερο όλων, αρνείται να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από την κορυφή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι πάει στραβά, αν ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρει, τότε ο Λουτσέσκου θα κληθεί να λογοδοτήσει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μη επίτευξη του στόχου.

 


Για τον Ρουμάνο μπορεί να είναι άδικο. Και είναι! Δεν μπορεί να πληρώσει αυτός τα σπασμένα μια ενδεχόμενης αποτυχίας. Ή τουλάχιστον όχι μόνο αυτός. Θα πρέπει να καθίσει στο σκαμνί και ο Λούμπος Μίχελ. Το θέμα όμως έχει κι άλλη διάσταση. Ο Σαββίδης πρέπει να σκέφτεται κάπως έτσι: έχω μπάτζετ 35.000.000 ευρώ και παλεύω να ανέβω ψηλά. Δεν το δέχομαι! Μου αξίζει η πρώτη θέση! Και την θέλω!

 


Κανείς δεν μπορεί να τον αδικήσει. Μόνο που οι παλινωδίες των ανθρώπων που έχουν κληθεί να υλοποιήσουν το πρότζεκτ και οι αστοχία στις επιλογές στοιχίζουν ακριβά. Ο Λουτσέσκου μπορεί να ανήκει στις άστοχες επιλογές. Μέχρι νεωτέρας! Μέχρι να δικαιώσει εκείνους που τον επέλεξαν. Μέχρι στιγμής βιώνει τον κύκλο της αμφισβήτησης. Μακάρι να τα καταφέρει. Και μαζί του ο ΠΑΟΚ.

 


Η ώρα της κρίσης έρχεται στα παιχνίδια που ακολουθούν. Στις τέσσερις αναμετρήσεις με Λαμία, Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ θα δώσει τη μάχη της κορυφής. Και μαζί του ο Λουτσέσκου. Θα είναι μάχη επιβίωσης.

X