ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μ΄ αυτή την ποινή κινδυνεύουν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά το «ΟΧΙ»

Μ΄ αυτή την ποινή κινδυνεύουν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά το «ΟΧΙ»

Διαβάστε με τι τιμωρία κινδυνεύουν οι καλαθοσφαιριστές των Πειραιτών μετά την άρνηση να συμμετέχουν στα προκριματικά με την Ελλάδα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ανακοίνωσαν ότι είναι αδύνατο να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της Ελλάδας στα προκριματικά του Νοεμβρίου κάτι που προκάλεσε ερωτηματικά.

 

Εφόσον όμως, συμπεριληφθούν στην τελική κλήση από τον Θανάση Σκουρτόπουλο κινδυνεύουν με ποινή δυο αγωνιστικών από την Stoiximan.gr Basket League. Για τα παιχνίδια της EuroLeague δεν υπάρχει ποινή, με βάση τον κανονισμό της διοργάνωσης.

 

Η περίπτωση μηδενισμού και αφαίρεσης 2 βαθμών των «ερυθρολεύκων» δεν υφίσταται πλέον, διότι πρόκειται για απόφαση των ίδιων των αθλητών, ενώ δεν υπάρχει και θέμα τραυματισμού. Είναι καθαρά άρνηση για προφανή λόγο βέβαια, μιας και υπάρχει υποχρέωση στην EuroLeague των παικτών και γι' αυτή την περίπτωση η πρόβλεψη του αθλητικού νόμου είναι σαφής:

 

Πρόκειται για το άρθρο 94 του πειθαρχικού κώδικα, παράγραφος 2:

"Σε παίκτη που αρνείται αδικαιολόγητα την συμμετοχή του στην προετοιμασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Ομάδας,  επιβάλλεται αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ομάδας του. Ο αριθμός των αγώνων αποκλεισμού του είναι ίσος με τους αγώνες που θα συμμετάσχει η Εθνική στα πλαίσια των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας".

 

X