ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Λυτρωτής και επιπόλαιος!

Λυτρωτής και επιπόλαιος!

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ με το γκολ του Πέλκα για τον πανηγυρισμό του που πιθανότατα θα του στοιχίσει βαριά τιμωρία.

Ποιο είναι τελικά το θέμα: η νίκη-λύτρωση του ΠΑΟΚ ή μήπως η χειρονομία του Πέλκα με συνέπεια να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του ακόμα και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών; Στην ουσία είτε πρόκειται για το ένα, είτε για το άλλο, μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο. Τον 23χρονο μέσο που έβγαλε τον ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο και πανηγυρίζοντας είδε την κόκκινη κάρτα!

 

Κι όμως είχε περάσει στο παιχνίδι μόλις στο 80΄, δηλαδή δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Για τον Πέλκα δεν έχω καμία αμφιβολία. Είναι από τα καλά παιδιά του ΠΑΟΚ. Γέννημα θρέμμα του συλλόγου, δεν έδωσε αφορμές ποτέ, δεν δημιούργησε προβλήματα, είναι διεθνής, έχει κερδίσει μόνο καλά σχόλια.

 

Όμως χθες, ξέφυγε! Το γιατί θα πρέπει να αναζητηθεί στη νεαρή ηλικία του, στην ένταση της στιγμής καθώς ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε απελπισμένα με νύχια και δόντια τη νίκη, αλλά και την επιθυμία του να δείξει ότι του αξίζει καλύτερη μεταχείριση- στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ο Ίβιτς τον είχε εκτός αποστολής. Πολύ απλά δεν άντεξε την πίεση από όλα αυτά και ξέσπασε. Κακώς!

 

Είναι αυτό που λένε στερνή μου γνώση… Είμαι σίγουρος ότι έχει μετανιώσει. Ίσως όχι τόσο για την δημόσια εικόνα του- οι ΠΑΟΚτσήδες εξέλαβαν την χειρονομία ως αποθέωση του πάθους να νικήσει η ομάδα – αλλά για το γεγονός ότι κινδυνεύει με τιμωρία και θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια και μαζί την ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει να είναι παρών!

 

Για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ ισχύει το προφανές. Περνάει μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Είναι αναμενόμενο. Όσες λιγότερες απώλειες έχει τόσο το καλύτερο. Ήταν άτυχος χθες γιατί είχε δύο δοκάρια, αλλά απέναντι στον Πανιώνιο που έπαιζε με δέκα παίκτες θα μπορούσε να μην καρδιοχτυπήσει μέχρι το φινάλε.

 

Και δύο λέξεις για τους Νεοσμυρνιώτες. Έδειξαν ότι με το σπαθί τους βρίσκονται τόσο ψηλά!

X