ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Λείπει ο «κόφτης» στον Άρη

Λείπει ο «κόφτης» στον Άρη

Οι επιτελείς της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ θα ψαχτούν για τον κόφτη, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά, διαθέτοντας… πενυμόνια

Ο Λούκας Σάσα βρίσκεται, από χθες, στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι “κιτρινόμαυροι” σταματούν να αναζητούν το “εξάρι”, το οποίο θα κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

 

Ο Βραζιλιάνος έχει περισσότερο επιτελικές αρετές, γι’ αυτό και ίσως συνεχιστεί το ψάξιμο για τον “κόφτη”. Επί της ουσίας, ο Σάββας Παντελίδης έχει στη διάθεσή του άλλους τρεις ποδοσφαιριστές στη θέση “8”, δηλαδή τους Ντουάρτε, Ματίγια και Μπάσα.

 

Ο Σάσα χαρακτηρίστηκε ως “αντί-Σιώπης” και η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τους προαναφερθέντες, δίνει πιο πολλά στην άμυνα, αλλά δεν είναι… Σιώπης. Το βασικό χαρακτηριστικό του “πιτ μπουλ” ήταν το λυσσαμένο τρέξιμο σε κάθε σημείο του γηπέδου, γεγονός που άλλαζε επίπεδο την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, τουλάχιστον ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι.

 

Από τον Σιώπη λείπει η πάσα και, ειδικά στα παιχνίδια τα οποία έπαιζε μαζί με τον Μπάσα, ο Αρης έχασε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία από τον άξονα. Οταν, αντί του Μπάσα, έπαιζε ο Ματίγια, οι “κιτρινόμαυροι” είχαν αισθητά βελτιωμένη χημεία, καθώς υπήρχε καλύτερη ισορροπία με τον Ελληνα μέσο.

 

Δεξί μπακ στη Λουντογκόρετς

Ο Λούκας Σάσα είναι καλός ποδοσφαιριστής και τα στοιχεία του “τράβηξαν” (όχι άδικα) το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Αρη. Οι πληροφορίες, που ήρθαν όμως για τον Βραζιλιάνο, τον θέλουν να υπερτερεί στη δημιουργία παιχνιδιού και να κάνει λιγότερες άμυνες.

 

Μάλιστα, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, πήρε αρκετά παιχνίδια, καλύπτοντας τη θέση του δεξιού μπακ στη Λουντογκόρετς, έχοντας μάλιστα καλή απόδοση. Το βασικό ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι το κατά πόσο είναι σε θέση να αγωνιστεί ως “εξάρι” και να δώσει (το λιγότερο) όσα πρόσφερε ο Σιώπης.

 

Σε σύστημα 4-3-3, ο Ντουάρτε θα τοποθετηθεί στη θέση “8” και πιθανός παρτενέρ του θα είναι Ματίγια, ενώ αμυντικός μέσος θα μπορούσε να είναι ο Σάσα. Στο εν λόγω σενάριο, όμως, θα λείπει ο κλασικός “κόφτης” και ο μόνος που θα μπορεί να τρέχει, για να σταματήσει τις αντίπαλες επιθέσεις, θα είναι ο Βραζιλιάνος. Σχήμα με ρίσκο, καθώς περισσεύεει η επιθετικότητα, αλλά υπολείπεται η… άμυνα.

 

Ακόμη, όμως, κι αν ο Σάββας Παντελίδης επιλέξει το 4-2-3-1, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν δραματικά. Εάν υποθέσουμε ότι ο Ντουάρτε θα είναι “σίγουρος”, τότε το αμυντικό βάρος θα πέσει στους ώμους του Σάσα, ενώ στον συγκεκριμένο σχηματικό θέση παίρνει και δεκάρι, δηλαδή ο Τόνσο.

 

Αρα, γίνεται αντιληπτό πως θεωρητικά πάντα, ο Αρης θα γίνεται υπέρ του δέοντος επιθετικός.

 

Εντός αγοράς, αν...

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι οι επιτελείς της ΠΑΕ θα “ψαχτούν” για τον “κόφτη”, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά, διαθέτοντας… πενυμόνια. Εάν εφαρμοστεί, λοιπόν, και στην πράξη, τότε σημαίνει ότι στην Αλκμήνης θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με αμυντικούς μέσους.

 

Ούτως ή άλλως, θεωρείται δεδομένη η απόκτηση ενός “εξαριού”, ο οποίος θα είναι εναλλακτική του βασικού.

 

Εάν, τελικά, κριθεί ότι ο Σάσα είναι ο εκλεκτός “κόφτης”, τότε ο μεταγραφικό σχεδιασμός θα μείνει ως έχει. Η αλλαγή θα επέλθει μόνο, αν γίνει κίνηση για τον... πραγματικό αντί-Σιώπη.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X