ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Λύκειο της Αττικής μετονομάζεται σε... «Παναγιώτης Γιαννάκης»

Λύκειο της Αττικής μετονομάζεται σε... «Παναγιώτης Γιαννάκης»

Το όνομα του προπονητή του Άρη θα πάρει επαγγελματικό λύκειο της Νίκαιας. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νίκαιας θα ονομαστεί "Παναγιώτης Γιαννάκης" σε μία εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του σχολείου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 
«Η Επαγγελματική εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων  έχει ως κύριο σκοπό να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά, ως αυριανούς επαγγελματίες, με γνώσεις, δεξιότητες και ήθος, έτσι ώστε να έχουν βιοποριστικές ευκαιρίες στην Πατρίδα μας.

 

Οι  εκπαιδευτικοί του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νίκαιας, νιώθοντας υψηλή την ευθύνη που η πολιτεία τούς έχει αναθέσει και πιστεύοντας ότι  τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν υγιή πρότυπα, αποφάσισε ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης της διευθύντριας κυρία Τζένη Γεωργαντζέλη,  να δώσει στο σχολείο το προσωνύμιο  «Παναγιώτης Γιαννάκης» ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αναγνώριση των επιτυχιών του μεγάλου αυτού μπασκεμπολίστα, καθώς και της προσφοράς του   στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Παρότι αποτελεί μια παγκόσμια αναγνωρισμένη προσωπικότητα, κανείς δεν ξεχνά ότι όλα άρχισαν εδώ, στα ανοιχτά γήπεδα της Νίκαιας. 

 

Την απόφαση αυτή επικρότησε με ομοφωνία των μελών του, το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, με επικεφαλής τον Δήμαρχο και έγινε γεγονός με  απόφαση του Yπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου. Η τελετή απόδοσης του προσωνυμίου θα γίνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου (Κιλικίας και Βεροίας 2 Νίκαια)».

X