ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Λες και πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο του Περέιρα

Λες και πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο του Περέιρα

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το αποτυχημένο σχέδιο του Περέιρα και τις τραγικές διαιτησίες των Ελλήνων ρέφερι

Οσο περνάνε οι αγωνιστικές στην Super League και τα προβλήματα με τους διαιτητές συνεχίζονται, τόσο περισσότερο περνάει από το μυαλό μου ότι οι αποφάσεις που πήρε το καλοκαίρι ο Περέιρα, οι σαρωτικές αλλαγές στον πίνακα, έγιναν στο πλαίσιο ενός σατανικού σχεδίου το οποίο είχε ως στόχο να εκτεθούν οι Ελληνες και νομοτελειακά να οδηγηθούμε στη λύση των ξένων σε όλα τα ματς.

 

Πώς αλλιώς να εξηγηθούν όλα αυτά τα φοβερά που συμβαίνουν κάθε αγωνιστική; Τι να σκεφτεί κάποιος βλέποντας όλους αυτούς τους βοηθούς να μην έχουν σωστή υπόδειξη οφσάιντ με τίποτε, να απειλούν συνέχεια να τινάξουν παιχνίδια στον αέρα;

 

Πώς να δικαιολογήσει κάποιος την επιλογή αυτού του Τάση, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι ικανός να δει αν σε μια φάση υπάρχει ανατροπή ή όχι αλλά δεν ξέρει καν να στέκεται στο γήπεδο ή κάνει λάθη σε φάσεις που δεν θα έκανε λάθος ούτε κάποιος που δεν είναι διατητής;

 

Ειλικρινά, για κάποιον που είναι καχύποπτος και κάνει δεύτερες σκέψεις, είναι σίγουρο ότι το μυαλό του θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως ο Περέιρα το σχεδίασε όλο αυτό το πρόγμα. Οτι ο Πορτογάλος ήταν σχεδόν βέβαιος πως οι περισσότεροι από τους νέους διαιτητές που έβαλε στον πίνακα θα αποτύχουν παταγωδώς και με την συχνότητα που βάζει σε καραντίνα όσους έχουν κακές διαιτησίες, πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί η ανάγκη να φέρνει ξένους σε όλα τα ματς και όχι μόνο σε ντέρμπι.

 

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι είμαστε πολύ κοντά στο να συμβεί αυτό. Αν δούμε πόσοι διαιτητές είναι τιμωρημένοι σιωπηρά, ποιος είναι ο ρυθμός με τον οποίο προστίθενται κάθε αγωνιστική στην σχετική λίστα κι άλλοι διαιτητές, σε λίγο καιρό θα ξεμείνει από Ελληνες διαιτητές η ΚΕΔ.

 

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσουν τα ξεφωνητά και για τους ξένους. Τις πρώτες γκρίνιες τις είχαμε ήδη, μετά το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

 

Κι αν κρίνω από την εμπειρία και το επίπεδο των διαιτητών που επιλέγει ο Περέιρα, όταν θα αρχίσουν να αντιμετωπίζονται με την καχυποψία που αντιμετωπίζονται κι οι Ελληνες, δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν κι αυτοί, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα κρατήσει για πολύ αυτή η ανοχή, η ηρεμία, η καλή προαίρεση που υπάρχει έως τώρα απέναντί τους.     

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/10)

X