ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Λεπτομέρειες έφεραν τον Απόλλωνα χαμηλά»

«Λεπτομέρειες έφεραν τον Απόλλωνα χαμηλά»

Διαβάστε όσα δήλωσε μετά το ισόπαλο 0-0 με τον Απόλλωνα Πόντου στην Αγυιά ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Απόλλωνα μιλώντας για το παιχνίδι στην Αγυιά.

 

«Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και ένα σύνολο που είναι πολύ δουλεμένο από τους προπονητές της. Η βαθμολογική της θέση την αδικεί και υπάρχουν λεπτομέρειες που την έχουν φέρει πιο χαμηλά στον πίνακα από εκεί που θα έπρεπε να είναι. Αυτή την εβδομάδα είχαμε κάποιες ελλείψεις οι οποίες προβλημάτισαν όσον αφορά τη δομή μας στην εντεκάδα μας και για αυτό είχαμε αυτές τις επιλογές. Το οξύμωρο είναι πως παρότι ο αντίπαλος μας είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να μας κάνει καμία ευκαιρία.

 

Έπρεπε να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο και το βασικό κομμάτι ήταν να πάρουμε την κατοχή γιατί έχουμε συνηθίσει να έχουμε εμείς την μπάλα και είμαστε ομάδα που δημιουργεί. Αυτό το πετύχαμε, πιέσαμε πιο ψηλά και πήραμε το κέντρο και με αυτό καταφέραμε να προβληματίσουμε εμείς τον Απόλλωνα. Πήραμε τις μονομαχίες, τις δεύτερες μπάλες και έγινε μια αλλαγή που μπορεί να μην άρεσε στον κόσμο. Ο Ελευθεριάδης είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά με την παρουσία του Φωτάκη στη μεσαία γραμμή μπορεί να χάσαμε κάποια πράγματα, όμως κερδίσαμε στην κυκλοφορία, στην ποιότητα των επαφών μας και της ανάπτυξης μας.

 

Ο σχηματισμός του αντιπάλου μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε με αλλαγές παιχνιδιού και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο και δημιουργήσαμε κινδύνους, είχαμε καλά σουτ και φτάσαμε στην περιοχή του Απόλλωνα. Την σημαντικότερη ευκαιρία βέβαια την είχε στο μεγάλο τετ α τετ η ομάδα του Πόντου, αλλά νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερη παρουσία από τον αντίπαλο μας.

 

Τα παιδιά έκαναν πάρα πολύ καλή προσπάθεια απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα για να έρθει η νίκη και είμαστε ευχαριστημένοι ιδιαίτερα από το β ημίχρονο πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι για να συνεχίσουμε αυτό που καλά κάνουμε φέτος».

 

Υπάρχει κάποια εξήγηση αγωνιστική για το επιθετικό πρόβλημα που υπάρχει και την έλλειψη του εύκολου γκολ που υπήρχε μέχρι κάποιο διάστημα;

«Μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός ότι δεν έρχεται το γκολ παρότι γίνονται οι φάσεις όπως λέτε. Το σημαντικό είναι να δημιουργείς, να παίζει και να φτιάχνεις τις προϋποθέσεις. Υπάρχει και το να το να μην κάνει φάσεις, να μην έχει ανάπτυξη και αυτό είναι που πρέπει να σε προβληματίζει περισσότερο. Το σημαντικό είναι ότι κάνουμε ευκαιρίες, Μην ξεχνάμε πως αγωνίζονται πολλά νέα παιδιά που δεν έχουν μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο. Είναι πολλά πράγματα με καθημερινή δουλειά πρέπει να υπάρξει βελτίωση ατομικά και ομαδικά. Αναγκαστήκαμε από τις απουσίες να αλλάξουμε τον σχηματισμό μας στα δύο τελευταία παιχνίδια και πολλά πρόσωπα, αλλά είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τον τρόπο που λειτούργησαν μέσα στα παιχνίδια».

 

Στο Αίγιο υπήρχαν πολλές αναγκαστικές απουσίες, ενώ με τον Απόλλωνα Πόντου ήταν και δική σας επιλογή να μείνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές εκτός. Οι αλχημείες με αλλαγή θέσεων σε παίκτες είναι δοκιμές για τη νέα σεζόν ή μήνυμα πως δεν μείνατε ευχαριστημένοι στο τεχνικό επιτελείο από κάτι

«Η δική μας ομάδα στο ρόστερ της έχει τρία καθαρά στόπερ. Όταν δεν έχεις στη διάθεση σου κανένα από τα στόπερ είναι λογικό ο προπονητής να ψάξει να βρει κάποιον ποδοσφαιριστή να παίξει σε αυτή τη θέση. Υπάρχει ανταγωνισμός στην ομάδα και κάθε παίκτης κερδίζει πράγματα. Υπήρξαν παιδιά που πήγαν καλά στο προηγούμενο παιχνίδι. Όσα συμβαίνουν στην ομάδα δεν είναι χώρος για να τα πει ένας προπονητής η συνέντευξη Τύπου, αν κάποιος ποδοσφαιριστής είναι κουρασμένος, αν κάποιος έχει πρόβλημα τραυματισμού, ή αν συμβαίνει κάτι. Αυτό είναι ένα εσωτερικό πλαίσιο που θα δουλέψουμε και θα ανακοινωθούν τα παιδιά που μπορούν να αγωνιστούν την Κυριακή».

 

Μήπως η ομάδα δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε τον Ιανουάριο;

«Να ξεκαθαρίσω πως τα τρία στόπερ που έχουμε είναι πολύ καλοί παίκτες. Υπάρχουν και παιδιά που γνωρίζουμε πως μπορούν να αγωνιστούν και σε αυτή τη θέση αν χρειαστεί. Ο Ντάσιος μπορεί να παίξει εκεί, όπως και Φουρλάνος. Τώρα στα υπόλοιπα κομμάτια αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο για το ρόστερ ευχαρίστως να σας ακούσω».

X