ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Λένε στον Ιβάν Σαββίδη, τι λέει ο Φρανκ Άρνεσεν;

Λένε στον Ιβάν Σαββίδη, τι λέει ο Φρανκ Άρνεσεν;

Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Δεν παίζεται ο τεχνικός ή ο (κατά το συμβόλαιο του)αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με άλλα λόγια; Είναι άπαιχτος. Ναι, έτσι είναι αλλά… Βρίσκει και κάνει ο Φρανκ Άρνεσεν! Για να λέμε την πάσα αλήθεια.

 

Φυσικά κι είναι πρώτης τάξης επιτυχία η συνέντευξη του Δανού. Πιστώνεται και στο τηλεοπτικό κανάλι. Πιστώνεται και στον ρεπόρτερ του. Δεν χωρά κουβέντα περί τούτου. Χωρά όμως, πολλή κουβέντα περί του περιεχομένου της συνέντευξης. Επί της ουσίας, δηλαδή. Κι η ουσία είναι πως ο Φρανκ Άρνεσεν ουδεμία ευθύνη(επιμένει να μην…) αναλαμβάνει ί επειδή λεφτά του Ιβάν Σαββίδη για μεταγραφές πετάχθηκαν στα σκουπίδια.

  

Αντίθετα λέει με περίσσιο θράσος, το πώς αναλύει στον «τσάρο» της Τούμπας την διαχείριση του ποδοσφαίρου ως επιχειρηματική επένδυση. Αναλύει άραγε πως και γιατί πέταξε τα λεφτά του Ιβάν Σαββίδη με δικές του επιλογές; Και ζημίωσε την ΠΑΕ οικονομικά και τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά; Σιγά μην αναλύσει πως πάει κατά διαόλου η επένδυση. Και χάνει χιλιάδες ευρώ ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτός όμως, δεν χάνει σεντ.

  

Καυχιέται δε, ο αθλητικός ή τεχνικός διευθυντής – επί του παρόντος μήτε τον τίτλο του δικαιολογεί, μήτε την αμοιβή του γι’ αυτόν – πως αυτός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για μεταγραφές. Δίχως  να αποδέχεται πως ως υπεύθυνος είναι κι υπόλογος.

   

Φυσικά και κρίνουμε τον Φρανκ Άρνεσεν για τον βίο και την πολιτεία του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και δεν τολμούμε, να διανοηθούμε καν, για να τον κρίνουμε πριν από αυτήν. Εξάλλου όταν επιλέχθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη είμασταν σφόδρα γοητευμένοι, τότε. Τώρα; Είμαστε σφόδρα απογοητευμένοι. Μετά; Ο χρόνος θα δείξει…

   

Αναρωτιόμαστε όμως. Δεν βρίσκεται ένας Χριστιανός – που λέει ο λόγος – να ενημερώσει τον Ιβάν Σαββίδη για όσα κατά καιρούς λένε οι συνεργάτες του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Όλοι. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι ανεξαιρέτως οι συνεργάτες του. Για να γνωρίζει ο άνθρωπος τις σκέψεις τους. Για να τους αντιμετωπίζει ανάλογα. Και, το κυριότερο, να τους περιορίζει!

  

Τρώγοντας λόγια- βλέπετε – ουδείς έπαθε δυσπεψία…

  

Τούτο δε επειδή ο Φρανκ Άρνεσεν στην ενδιαφέρουσα ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως αποκλειστική  συνέντευξη του … Λίγο ήθελε, για να μας πει πως στην Τούμπα όλα κυλούν ομαλά. Και το δικό του έργο είναι θεμέλιο της ομαλότητας.

  

Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματι μας…  

  

Μας είπε πάντως, ο Φρανκ Άρνεσεν πως χρειάζεται υπομονή. Δεν μας είπε πως χρειάζονται κι άλλα λεφτά του Ιβάν Σαββίδη πέραν όσων (κι αυτό…) το καλοκαίρι πετάχθηκαν στα σκουπίδια.    

    

Κι αυτά, για να γίνει ο ουρανός πιο γαλανός. Όχι, όχι… Αυτό δεν το είπε ο Δανός. Εμείς το λέμε!

  

Και κάτι ακόμη. Χαμπάρι δεν πήρε ή κάνει πως δεν πήρε ο Φρανκ Άρνεσεν . Έπαψε πλέον, να λειτουργεί ανεξέλεγκτος στα μεταγραφικά. Ελέγχεται. Δίνει λόγο. Απέτυχε λειτουργώντας δίχως να δίνει λόγο. Έπαιξε κι έχασε το ανεξέλεγκτο.

   

Η παρτίδα των μεταγραφών βέβαια, συνεχίζεται. Για να δούμε τι (άλλο) θα δούμε στη συνέχεια της…

X