ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Λεφτά για έργα υπάρχουν, αλλά χάνονται λόγω μη αδειοδότησης!

Λεφτά για έργα υπάρχουν, αλλά χάνονται λόγω μη αδειοδότησης!

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων της ΕΠΣΜ και τα λεφτά από την Περιφέρεια που δεν έρχονται

Είναι πραγματικά φοβερό να ακούς από τη μια ότι οι αγωνιστικοί χώροι σε πολλά από τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες της ΕΠΣΜ είναι σε τραγική κατάσταση και ευθύνονται για σοβαρούς τραυματισμούς που υπάρχουν τελευταία, και από την άλλη ότι… λεφτά υπάρχουν στην Περιφέρεια και τους δήμους αλλά δεν μπορούν να δοθούν σε μη αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις.

Είναι απίστευτο, αλλά αποτελεί την πραγματικότητα που υπάρχει, έτσι όπως μας την περιέγραψε χθες στο Μετρόπολις ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, με αφορμή τον σοβαρότατο τραυματισμό (ρήξη νεφρού) του Σοφοκλή Τσουκαλίδη του Παύλου Μελά.

 

Ενώ, λοιπόν, υπάρχουν κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι, να είναι πιο… φιλικοί προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής αλλά και στους μεγάλους που παίζουν στα πρωταθλήματα, μένουν αναξιοποίητα καθώς οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν έχουν άδεια.

 

Το ακούω χρόνια αυτό το πρόβλημα και απορώ για ποιον λόγο δεν λύνεται. Απορώ γιατί δεν επιλαμβάνεται το υπουργείο Αθλητισμού, ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας έχει την αρμοδιότητα, και επιτρέπουν να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος τραυματισμού ποδοσφαιριστών οι οποίοι υποχρεώνονται να παίζουν σε ακατάλληλους αγωνιστικούς χώρους.

 

Μιλάμε για ένα θέμα το οποίο παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, στα όρια του σκανδάλου. Είναι αδιανόητο εν έτει 2019 να υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται για να επιτρέπεται η λειτουργία τους και, παρόλα αυτά, να λειτουργούν.
Είναι προτιμότερο να τα κλείσουν, παρά να τα χρησιμοποιούν γνωρίζοντας ότι υπάρχει υψηλός βαθμός επικινδυνότητας.

 

Αν και αυτό που θα περίμενε, νομίζω, ο καθένας από όσους δηλώνουν ότι ασχολούνται με το πρόβλημα και ενδιαφέρονται για την λύση του, είναι να ασκήσουν πιέσεις ώστε τα χρήματα που υπάρχουν σε Περιφέρειες και δήμους να δοθούν για να γίνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να αδειοδοτηθούν, αρχικά, τα γήπεδα και μετά να γίνουν και τα έργα βελτίωσης των αγωνιστικών χώρων.

 

Ας αποδείξουν με έργα τη βούλησή τους και όχι μόνο με λόγια και με διαπιστώσεις. Δεν γίνεται να ξέρεις ότι πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει να υπάρχει άδεια λειτουργίας του γηπέδου, κι αντί να λύσεις αυτό το πρόβλημα να ασχολείσαι με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, για τον οποίο δεν θα βρεις ποτέ λεφτά να τον φτιάξεις αφού δεν έχεις άδεια...

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/3)

X