ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Λαός δεν συμφωνεί. Η Μακεδονία είναι μόνο μία και αυτή ελληνική…

Ο Λαός δεν συμφωνεί. Η Μακεδονία είναι μόνο μία και αυτή ελληνική…

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί και τονίζει πως η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική

Το ότι ζούμε σε καιρούς παρακμής  ως κοινωνία και ως δημοκρατία είναι πασιφανές, ιδιαίτερα μάλιστα μετά το Athens Pride 2018, όπου δόθηκε το δικαίωμα «περηφάνειας» και παρέλασης των γκέι, με τις ευλογίες και υπερασπιστικούς χαρακτηρισμούς. πολιτικών και πνευματικών τούτης της χώρας

Αντίθετα οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για τη συντριπτική μάζα των Ελλήνων που αντιδρούν στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και όχι μόνο του ονόματός της περισσεύουν από τους σημερινούς γραικύλους ηγέτες της και πλέον επικίνδυνους από εκείνους τους αρχαίους. Και τούτο γιατί ενώ το μέγαρο Μαξίμου να πανηγυρίζει για τη συμφωνία που επετεύχθη για την ονομασία των Σκοπίων και το Severna Makedonija να παρουσιάζεται ως επιτυχία της διπλωματίας, οι αντιδράσεις είναι μαζικές και έντονες. Γεγονός ενοχλητικό βέβαια μιας και ο κ. Κοτζιάς χλευάζει αυτές τις αντιδράσεις απαγγέλοντας μερικούς στίχους από το ποίημα του Καβάφη «Περιμένοντας τους βαρβάρους» ομολογώντας πως: «Εγώ είμαι ευτυχισμένος που λύνουμε προβλήματα αλλά κάποιοι λένε τι θα κάνουμε τώρα χωρίς προβλήματα». Και πως άραγε εννοεί τη λύση αυτών των προβλημάτων; Τα Σκόπια αποδέχθηκαν το erga omnes, όμως αρκετοί είναι αυτοί που αμφισβητούν αν αυτό θα ισχύσει και στην πράξη, ενώ το γεγονός ότι η γλώσσα και η εθνότητα των Σκοπιανών αναγνωρίζεται ως «μακεδονική».

 

Επίσης σώφρονες αναλυτές διαφόρων Παμμακεδονικών Οργανώσεων, αλλά και εκτός αυτών εξοργισμένοι για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας, κάνουν λόγο για εκχώρηση των όρων στους Σκοπιανούς και αναίρεση του erga omnes, καθώς θα υπάρχει η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αλλά οι κάτοικοι της χώρας θα ονομάζονται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «Μακεδονική», έστω και με τις πολλές αγκύλες και παρενθέσεις. Από την άλλη, όπως υποστηρίζουν, ένας κάτοικος της βόρειας Ελλάδας είναι Έλληνας πολίτης και μιλάει την Ελληνική γλώσσα, οπότε οι όροι «Μακεδόνας» και «Μακεδονικός» θα παραπέμπουν πλέον στα Σκόπια. Οι καιροί θυμίζουν έντονα την εποχή που οι Ρωμαίοι ονομάτισαν τους κατεκτημένους Ελληνες και δη τους αριστοκράτες πολίτες της ,Γραικύλους. Τότε οι Έλληνες σκλάβοι, όμηροι και μετανάστες, κατέκλυσαν τη Ρώμη. Κινημένοι από τις στερήσεις αναζητούσαν οποιοδήποτε επάγγελμα για να επιβιώσουν, με αποτέλεσμα να τους περιφρονούν οι Ρωμαίοι, να τους ονομάζουν Graeculos, δηλαδή μικρούς Έλληνες, που παριστάνουν ότι γνωρίζουν τα πάντα. Λέγανε οι Ρωμαίοι: «Τα πάντα γνωρίζει ο πειναλέος Γραικύλος και στον ουρανό αν τον διατάξεις να πάει, θα πάει».

 

Οι σημερινοί «αριστοκράτες» πνευματικοί και πολιτικοί μήπως το ίδιο δεν πράττουν; Των πρώτων η σιωπή είναι εκκωφαντική. Των δεύτερων η ενδοτικότητα προς τους σημερινούς Ρωμαίους, πέραν κάθε λογικής και η αυθάδεια, όπως και η περιφρόνησή τους, προς κάθε πατριωτική αντίδραση απαράδεκτη και καθαρά ανθελληνική. Όμως η απάντηση και στο νέο ολίσθημά τους θα δοθεί και ήδη ο Λαός ετοιμάζεται, όπως και οι απανταχού της γης Ελληνες. Και αυτή τη φορά τα πράγματα, αφού πλέον υπάρχουν τετελεσμένα γεγονότα δεν θα είναι όπως τις προηγούμενες φορές. Καζάνι που βράζει απ΄ άκρη σε άκρη η Ελλάδα και όποτε έρθει η ώρα, τη στιγμή που βέβηλα χέρια θα υπογράφουν την παράδοση της Μακεδονίας σε αλλότρια συμφέροντα και «αφέντες» ,οι πολίτες της θα είναι εκεί για να την εμποδίσουν, όσο κι αν αυτό φαντάζει ουτοπιστικό. Η οργή ξεχείλισε. Χείμαρρος ορμητικός ο Λαός θα ροβολήσει οργισμένος στα πέρατα της πατρίδας μας για να ξυπνήσει μνήμες, εφησυχασμένους και μακαρίως… κοιμισμένους.

 

Κι όπως επισήμανε  Μίκης Θεοδωράκης: «Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του λαού μας. Συνάμα όμως ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού… Μετά από αυτό το μεγάλο «Ναι» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα». Εμάς πάντως ποτέ. Τους γραικύλους οπωσδήποτε. Αφού για τον κόσμο η Μακεδονία είναι μία και αυτή ελληνική….  

X