ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Και αντέχει και υπερβαίνει τα όρια του ο ΠΑΟΚ!

Και αντέχει και υπερβαίνει τα όρια του ο ΠΑΟΚ!

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τον τραυματισμό του Μαουρίσιο και τα πλήγματα που έχει δεχθεί ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος

Μετά την ταραχή, η ηρεμία. Δεν ταράχθηκε απλά, ο ΠΑΟΚ. Συνταράχθηκε από τον τραυματισμό του Μαουρίσιο. Κυρίως δε, από την πρόγνωση χρόνου αποθεραπείας η οποία θα έφθανε ακόμη κι ως οκτώ μήνες. Μόλις ηρέμησαν όμως, τα πράγματα φαίνεται… Ή φάνηκε – εάν θέλετε - φως στο βάθος του τούνελ με την περίπτωση διεθνούς …αποθεραπείας του Βραζιλιάνου.

 

Με ταξίδια σε Πορτογαλία και Βραζιλία και με τα μαγικά χέρια ειδικών οι οποίοι έκαναν θαύματα, με Ρονάλντο, με Μπουφόν και Νεϊμάρ. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται ο χρόνος αποθεραπείας του Μαουρίσιο να μην υπερβεί πολύ τους τέσσερεις μήνες.

 


Μέχρι τότε; Ο ΠΑΟΚ θα πορευθεί με τους εναπομείναντες χαφ καθώς ο Βέρνμπλουμ θα επανέλθει στην προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου ενώ ο Ελ Καντουρί κι ο Πέλκας προσπαθούν, να νικήσουν τον χρόνο. Επανέρχεται φυσικά, δριμύτερος ο Κάνιας. Και καθίσταται βασικός ο Σάκχοφ. Όλα αυτά μέχρι τουλάχιστον, να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος.

 


Μετά; Των φρονίμων τα παιδιά (και τέτοια παιδιά υφίστανται τα τελευταία χρόνια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ) πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν. Αναζητούνται λύσεις στα υψηλά ράφια. Δεν είναι όμως, εύκολο έργο. Δύσκολο, πολύ δύσκολο είναι. Κι όχι από οικονομικής πλευράς. Είναι πολύ δύσκολο από πλευράς λειτουργικής.

 


Να υποθέσουμε, πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκει εξαιρετικές λύσεις για τα προβλήματα των απουσιών Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ. Με συμβόλαια υψηλότατου κόστους βεβαίως. βεβαίως. Κι επιστρέφουν Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ με τα επίσης, υψηλότατου κόστους συμβόλαια. Αφήστε τον… συνωστισμό «σπονδύλων» στη ραχοκοκαλιά του «δικέφαλου». Αφήστε την τυχόν (;) γκρίνια γιατί παίζει αυτός κι όχι εγώ,. Δεν μπορείτε, να αφήστε το Financial Fair Play. Επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη των κεφαλών του «δικέφαλου». Δεν αφήνεται αυτό…

 


Με λίγα λόγια; Αυτά δεν είναι αποτρεπτικά για οποιαδήποτε επιχείρηση ενίσχυσης του ΠΑΟΚ ενόψει μάλιστα, προσπάθειας εισόδου στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι απολύτως αποκαλυπτικά του… στριμώγματος του ΠΑΟΚ από τις συγκεκριμένες αναποδιές. Διάγει, δίχως στάλα υπερβολής, δύσκολες ώρες ο πρωτοπόρος και κυρίαρχος του Πρωταθλήματος.

 


Εν τούτοις ο ΠΑΟΚ αντέχει. Παραμένει ορθός κόντρα σε πλήγματα στα οποία άλλες ομάδες δε θα άντεχαν. Κι ας έχει αλλάξει εξ ανάγκης, τη μισή του ενδεκάδα. Αρχής γενομένης από την αποχώρηση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

 


Τείνουν, να τη λησμονήσουν. Κι ουχί παράλογα. Εύλογα καθώς η κάλυψη του κενού του «πρίγκιπα Αλέξανδρου» είναι για διεθνές σεμινάριο. Και με τόσους…σπονδύλους ανενεργούς, η ραχοκοκαλιά του «δικέφαλου» τον κρατά πρωτοπόρο και κυρίαρχο του Πρωταθλήματος.

 


Μεγάλη δουλειά, Πολλή μεγάλη δουλειά. Με πρόοδο μάλιστα, σε απόλυτα αντίξοες συνθήκες. Κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Κόντρα και σε – μεταξύ σοβαρού κι αστείου - συνωμοσία του σύμπαντος κατά πως λέγαμε και χθες…

 


Αυτός ο ΠΑΟΚ επεξέτεινε τα όρια του. Πως το καταλαβαίνουμε; Μα, επειδή τα ήδη τα υπερέβη!

 


ΥΓ 1: Οι - αμετανόητοι - Τούρκοι στέλνουν στην Μπεσίκτας μετά τον Ραζβάν και τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στην Μπεσίκτας. Όχι, όχι… και τον Ιβάν Σαββίδη. Τον αφήνουν στον ΠΑΟΚ αυτόν!

 


ΥΓ 2: Και στο Αγρίνιο θα ισχύσει φυσικά, η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φίλων του ΠΑΟΚ αλλά… Θα υπάρχει μεμονωμένη! Αποτέλεσμα; Ισχυρή παρουσία τους στην κερκίδα. Ποιος λοιπόν, κοροϊδεύει ποιόν (και) στο θέμα αυτό;

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/3)

X