ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η κρίση πολλές φορές γίνετα ο «φερετζές» της ανικανότητας

Η κρίση πολλές φορές γίνετα ο «φερετζές» της ανικανότητας

Αύριο εγκαινιάζεται ο νέος, υπερσύγχρονος σταθμός του ΚΤΕΛ Ηρακλείου–Λασιθίου, ο οποίος αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας

 

Με την Κρήτη δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση. Μου αρέσει ως τουριστικός προορισμός, την θεωρώ προικισμένη σε φυσική ομορφιά και έχω την άποψη ότι ο ψυχισμός των κατοίκων της έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά των Μακεδόνων. Ανθρωποι, οι περισσότεροι, λεβέντες, με ευθύτητα που αγαπούν τον τόπο τους. 

 

Αύριο εγκαινιάζεται ο νέος, υπερσύγχρονος σταθμός του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, ο οποίος αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας.

 

Ο νέος σταθμός που αγοράστηκε από το ΚΤΕΛ αποτελεί ένα πρότυπο χώρο, όπου ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει high tech υπηρεσίες. Για παράδειγμα ο επιβάτης στο ειδικό τερματικό του σταθμού βάζει το εισιτήριό του και βλέπει πληροφορίες για τον προορισμό του όπως τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τα σημεία ενδιαφέροντος, την χρονική διάρκεια της διαδρομής και άλλες. Ακόμη σε πραγματικό χρόνο, από τον διαδραστικό χάρτη, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούνται τα σημεία που βρίσκονται τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

 

Πρωτοποριακές εγκαταστάσεις οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνας και Τεχνολογίας.

 

Το κτίριο είναι το μοναδικό διατηρητέο κτίσμα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τις υποδείξεις της Εφορίας Νεότερων Μνημείων. Υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης – αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών.

 

Πράγματα αυτονόητα για έναν σταθμό ΚΤΕΛ από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες ξένοι τουρίστες, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με την εντύπωση ότι επισκέφτηκαν μία πολιτισμένη χώρα. Βεβαίως για μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου γίνονται ακόμη συζητήσεις για τα αυτονόητα, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

 

Συγχρόνως και η καλύτερη απόδειξη ότι όπου υπάρχουν όραμα και ζήλος για ανάπτυξη μπορούν, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, να γίνουν μικρά θαύματα. Η εγχώρια οικονομική κρίση είναι ένα πρόβλημα, αλλά πίσω απ’ αυτή δεν μπορούν να κρυφτούν η ανικανότητα και η τεμπελιά.

 

FOCUS

Ευτυχώς που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης αποφάσισε την αντικατάσταση του ευρισκόμενου σε άθλια κατάσταση συνθετικό τάπητα του γηπέδου του «Αριστοτέλη». Κι άντε τώρα να πείσει την αθλητική κοινωνία της Καλαμαριάς και τους αθλούμενους που τραυματίστηκαν, ότι η απόφαση δεν έχει και ψηφοθηρικά κίνητρα.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X