ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κούγιας: «Κομματική γραμμή το σχέδιο Βασιλειάδη» (audio)

Κούγιας: «Κομματική γραμμή το σχέδιο Βασιλειάδη» (audio)

Ο γνωστός νομικός μίλησε για το σχέδιο Βασιλειάδη, τη δική του πρόταση, τη στάση των ομάδων και προέβλεψε την τελική έκβαση της υπόθεσης

Κομματική γραμμή χαρακτήρισε το σχέδιο Βασιλειάδη για το ποδόσφαιρο ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

 

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι το σχέδιο το οποίο προτείνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού είναι ανεφάρμοστο για τις ομάδες καθώς τα χρήματα που προσφέρονται δεν αρκούν για την κάλυψη του προϋπολογισμού τους και δε θα το δεχθεί κανείς.

 

Επιπλέον, τόνισε ότι πιστεύει ότι ακόμη και ο ίδιος ο Υφυπουργός δεν συμφωνεί με το σχέδιο που παρουσιάζει απλά εμμένει σε αυτό γιατί είναι κομματική γραμμή, όπως συνέβη με τα Σκόπια και πιθανότατα θα συμβεί με το προσφυγικό.

 

Τέλος, επισήμανε ότι τελικά δε θα γίνουν αλλαγές και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και θα διεξαχθεί κανονικά με τις ήδη υπάρχουσες ομάδες.  

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το σχέδιο Βασιλειάδη: «Αυτό το σχέδιο είναι ανεφάρμοστο. Ούτε ένας δε θα το ψηφίσει. Το σχέδιο ολόκληρο με τον υποβιβασμό των έξι ομάδων στο τέλος αυτής της χρονιάς είναι κάτι που δε θα δεχθεί κανείς. Όλοι φοβόμαστε για τον υποβιβασμό. Ειδικά ο Παναθηναϊκός. Λογικά ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο φαβορί. Δεν ξέρω τι μάγια θα κάνει ο Δώνης και τι παίκτες θα βρει και πως θα τους βοηθήσουν. Πρέπει να φοβάται γιατί έχει και το -6 αλλά και τον περιορισμό των μεταγραφών»

 

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Λάρισας: «Από τα τηλεοπτικά εμείς λαμβάνουμε 1.600.000 ευρώ. Με την πρόταση του Βασιλειάδη εμείς θα έχουν το ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο απλά οι άλλες ομάδες που δεν έχουν αυτή τη στιγμή συμβόλαιο θα έχουν το ίδιο ποσό. Βέβαια, μας δίνει εγγύηση ότι η ομάδα που θα υποβιβασθεί από τη Super League θα έχει το ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά αλλά μόνο για μια χρονιά.

 

Εμείς είναι πολύ πιθανόν να υποβιβαστούμε, δεδομένου των μεγάλων ομάδων και των καλά οργανωμένων ομάδων που υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Θα είμαστε στη χώρα των καταραμένων φέτος. Ακόμη και να υποβιβαστούμε και να πάρουμε το ίδιο συμβόλαιο, δηλαδή 1.600.000, δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τον προϋπολογισμό μας και θα μπούμε μέσα, θα έχουμε προσφυγές.

 

Το δεύτερο σχέδιο του Βασιλειάδη λέει ότι οι ομάδες αυτές θα παίρνουν ένα εκατομμύριο. Πάλι δε μας φτάνουν».

 

Για την πρόταση που έκανε ο ίδιος: «Εγώ πρότεινα να μείνει το πρωτάθλημα της Super League ως έχει. Έχουμε μια αξιόπιστη 16άδα ομάδων φέτος που έχουν ιδιοκτήτη. Δώσε το τηλεοπτικό συμβόλαιο σε αυτούς που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη και άλλαξε τη δομή της Β  Εθνικής. Να υπάρχουν 12 ομάδες, ομάδες όμως που έχουν ιδιοκτήτη με ονοματεπώνυμο και βάλε κανόνες σε αυτούς».

 

Συνέχισε: «Όλοι λέμε όχι. Πιστεύω ότι και ο Υπουργός συμφωνεί μαζί μας. Νομίζω ότι είναι μια κομματική γραμμή αυτό που γίνεται. Όπως έγινε με τα Σκόπια, όπως πιθανότατα θα γίνει με το προσφυγικό, το ίδιο γίνεται και με το ποδόσφαιρο».

 

Για το ενδεχόμενο  μη έναρξης του πρωταθλήματος: «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Γιατί οι ομάδες που δεν υπογράψουν την προκήρυξη μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες. Έτσι λέει ο νόμος. Εάν δεν υπογράψουν, οι υπόλοιποι θα προσφύγουν».

 

Μια πρόβλεψη για το τι θα γίνει στο τέλος: «Θα μείνουμε όπως είμαστε. Κανονικά 16 ομάδες με τα χρήματα που υπάρχουν. Ο καλύτερος θα πάρει το πρωτάθλημα και ο χειρότερος θα πέσει».

 

Ακούστε όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»

 

 

X