ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Κώστας Καραμανλής στη Ροδόπη με αθλητικά και... γκλίτσα! (ΦΩΤΟ)

Ο Κώστας Καραμανλής στη Ροδόπη με αθλητικά και... γκλίτσα! (ΦΩΤΟ)

Τη Ροδόπη και τη Θράκη επισκέφθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

 

Ο Κώστας Καραμανλής φιλοξενήθηκε στο πατρικό σπίτι του κουμπάρου, πρώην υπουργού και βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην Ξυλαγανή και επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας.

 

 

 

 

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Χρόνος", περπάτησε συνοδευόμενος από τους Στυλιανίδη, Κοντό, Δημοσχάκη, καθώς και τον πρώην δήμαρχο Μαρώνειας κ. Παπανικολάου και τον νυν Δήμαρχο κ. Σταυρίδη στον ιστορικό και σπάνιας ομορφιάς δρόμο που συνδέει τα Πετρωτά με τη Μαρώνεια.

 

 

 

 

Είδε από κοντά το δρόμο που πέρασαν οι Πέρσες όταν εκστράτευσαν εναντίον της Ελλάδας, τη χώρα των Κικόνων, τα βήματα του Οδυσσέα όπως περιγράφονται από το Όμηρο στο Οδύσσειο ρήθρο, τα αρχαία πατητήρια από όπου πήρε θρακιώτικο κρασί για να μεθύσει τον Πολύφημο, τη πανέμορφη παραλία της Σύναξης, την νεόκτιστη Εκκλησία της ανολοκλήρωτης Ρωμανίας, τα Βυζαντινά κάστρα και τα παραδοσιακά σπίτια της ιστορικής πρωτεύουσας της Ροδόπης.

 

 

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Χρόνος", απόλαυσε το καφεδάκι του κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία της Ξυλαγανής μαζί με τους κατοίκους του χωριού. Τέλος, το βράδυ επισκέφθηκε τον Ίασμο, όπου δείπνησε μαζί με τη νεώτερη γενιά των θεσμικών εκπροσώπων της Ροδόπης, καθώς και κατοίκους της περιοχής.

 

 

 

 

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του την προηγούμενη μέρα στη Δαδιά του ακριτικού Έβρου και συναντήσεις του με τους ακρίτες, όπου τον συνόδευσε και ο μοναδικός βουλευτής που απέμεινε στη ΝΔ της Θράκης κατά τις τελευταίες εκλογές, ο κ. Δημοσχάκης.

 

 

 

 

 

Μετά τη διανυκτέρευσή του στην Ξυλαγανή συνέχισε και στα βόρεια της Ξάνθης, όπου τον περίμενε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής, Αλέκος Κοντός, μαζί με αγρότες και άλλους φίλους από τον νομό του.

 

 

 

 

X