ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο κόσμος του Αρη δημιουργεί ηθικές υποχρεώσεις στον Καρυπίδη

Ο κόσμος του Αρη δημιουργεί ηθικές υποχρεώσεις στον Καρυπίδη

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου του Αρη στον αγώνα με τα Τρίκαλα και τις υποχρεώσεις που δημιουργεί

 

O Aρης είχε πρόσθετο λόγο χθες να κάνει ένα καλό παιχνίδι απέναντι στα Τρίκαλα κι αυτός ήταν η μεγάλη, μέχρι εντυπωσιακή, παρουσία του κόσμου του στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αυτός όντως ήταν ένας εξαιρετικός λόγος για να αφήσουν οι κίτρινοι με την απόδοση τους θετική εικόνα στους φίλους της ομάδας. Δεν τα κατάφεραν αλλά αυτό πλέον δεν αλλάζει.

 

Τα Τρίκαλα έπαιξαν έξυπνα, άφησαν στον Αρη την κατοχή, αλλά τον μπλόκαραν στο κέντρο, κι έτσι οι γηπεδούχοι βγήκαν από τον ρυθμό τους.  Φεύγουμε όμως από το αγωνιστικό. Ανεξαρτήτως από το αν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου είχε να κάνει με τη χαμηλή τιμή του εισιτηρίου ή με τις καιρικές συνθήκες ή με το ότι ο Αρης βρίσκεται σε τροχιά ανόδου στη Super League, το γεγονός δεν χάνει την αξία του. Σε μία εποχή όπου οι περισσότεροι αγώνες της Super League γίνονται μεταξύ γνωστών και φίλων η χθεσινή κοσμοπλημύρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επιβεβαιώνει τη δίψα των φίλων του Αρη για επιτυχίες από την ποδοσφαιρική ομάδα. Κουρασμένοι από την πολύχρονη αποχή των κίτρινων από τη μεγάλη κατηγορία και θυμωμένοι από το γεγονός ότι βλέπουν στη Super League ομάδες οι οποίες ούτε την ιστορία, αλλά ούτε και τη δυναμική του Αρη έχουν, περιμένουν πώς και πώς την άνοδο.

 

Και τότε είναι σίγουρο ότι με μεγαλύτερη συσπείρωση και πίστη, όπως οι καλοί στρατιώτες, θα συμπαρασταθούν στην ομάδα στα δύσκολα και τα εύκολα. Ο κόσμος του Αρη έχει υψηλό αισθητήριο και δύσκολα αδικεί τις υγιείς προσπάθειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένας ισχυρός πυλώνας της ομάδας. Αντιθέτως όταν του δημιουργείται η αίσθηση ότι η αγάπη του γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και οι διοικητικές πολιτικές τραυματίζουν την αξιοπρέπεια τής ομάδας στέλνουν με πολλούς τρόπους το μήνυμα της δυσαρέσκεια τους. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τον πρόεδρο Καρυπίδη, ο οποίος σήκωσε μεν όλο το οικονομικό βάρος της ομάδας, καθώς αυτή είναι η μοίρα των ιδιοκτητών των εγχώριων ΠΑΕ, αλλά έχει μία ηθική υποχρέωση απέναντι στους χιλιάδες φίλους του Αρη: αν με το καλό πάνε όλα καλά και η ομάδα προβιβαστεί στη Super League να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο αγωνιστικά σύνολο και μία οργανωμένη διοικητικά ΠΑΕ. Απλά είναι τα γράμματα οπότε και κατανοητά. 

 

FOCUS

Δηλαδή τώρα που άλλαξαν τα πρόσωπα στην ΚΕΔ όλα θα κυλήσουν ομαλά στη Super League μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος; Κι αν υπάρχει τόση αισιοδοξία, ο Ευαγγέλου πώς τους ξέφυγε και χθες στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σφύριζε ό,τι ήθελε;

X