ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο κόσμος μπορεί να  κάνει την διαφορά

Ο κόσμος μπορεί να  κάνει την διαφορά

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τα δείγμα γραφής του ΠΑΟΚ από τα φιλικά παιχνίδια και τον κόσμο που μπορεί να κάνει την διαφορά

 

Βαδίζουμε στο άγνωστο. Η αντίστροφη μέτρηση για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Βασιλεία έχει ξεκινήσει και η αλήθεια είναι μία: μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις εργασίας χωρίς να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα. Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο ΠΑΟΚ; Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας των Ελβετών;

 

Το κακό είναι ότι τα δείγματα γραφής που έχουμε μέχρι στιγμής από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα ενώ η εικόνα των ομάδων περισσότερο… θολώνει τα νερά παρά βοηθάει. Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με την περσινή ομάδα. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Ότι σε πρώτο πλάνο περνάει η ομοιογένεια γιατί οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, τα συστήματα είναι γνωστά, δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα, ούτε δοκιμές της τελευταίας στιγμής.

 

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη πέρσι, αποδείχθηκε πετυχημένη και τα περιθώρια του ρίσκου είναι μηδεμινά. Οπότε αυτό που μένει είναι να δούμε πόσο κοντά στο ιδεατό επίπεδο απόδοσης μπορεί να έχει φτάσει ο ΠΑΟΚ μετά το διπλό στάδιο προετοιμασίας και την επιβάρυνση των τελευταίων εβδομάδων. Το σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε την ομάδα του τελικού που σήκωσε την κούπα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

 

Εκεί ήταν το αποκορύφωμα. Τώρα στο ξεκίνημα της περιόδου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ευτυχώς στην ίδια μοίρα, αν όχι χειρότερη βρίσκεται και η Βασιλεία. Στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια δέχτηκε εννέα γκολ (!), έχει χάσει τέσσερις βασικούς παίκτες, κάνει τόπο στους νέους με ότι αυτό συνεπάγεται και σε κάθε περίπτωση έχει χάση την περσινή της εικόνα. Η φετινή Βασιλεία είναι κάτι νέο. Άρα και κάτι άγνωστο… Το πρώτο σοβαρό crash test είναι το Σάββατο στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην Σεν Γκάλεν. Εκεί θα έχουμε όλοι ένα ασφαλές δείγμα γραφής.

 

Με αυτά τα δεδομένα είναι θετικό που ο ΠΑΟΚ θα παίξει το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα. Εκεί θα έχει και τον κόσμο του, ικανό να αντισταθμίσει κάθε αδυναμία από το timing της περιόδου. Ας μην το ξεχνάμε.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/7/2018)

X