ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κοντός με στραβά δόντια, μυταράς αλλά… παικταράς!

Κοντός με στραβά δόντια, μυταράς αλλά… παικταράς!

Δεν ξέρω αν δίπλα στην έκφραση «χρήσιμος ποδοσφαιριστής» μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος πλην τον Λούκα Μόντριτς.

Δεν θα είναι πιθανώς ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλωστε παίρνει την κρέμα, ο Μπέιλ έκανε εξαιρετική σεζόν, ο Σέρχιο Ράμος είναι αρχηγάρα.. Δεν θα είναι σίγουρα ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του γυναικείου φύλλου. Ένας κοντούλης, με στραβά δόντια, μεγάλη μύτη και χαίτη που παραπέμπει στην δεκαετία του ΄80. Κάτι από Τσιαντάκη και Μηνά Χατζίδη. Δεν θα ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές για διαφημιστικές εταιρίες και ας τον είδαμε πρόσφατα σε διαφήμιση. Δεν έχει φάτσα που πουλάει. Όμως ο Ζιντάν, που τον… χαίρεται εδώ και λίγο καιρό, δεν ψάχνει για μοντέλα, αλλά για χρήσιμους παίκτες.

 

Δεν ξέρω αν δίπλα στην έκφραση «χρήσιμος ποδοσφαιριστής» μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος πλην τον Λούκα Μόντριτς. Είναι το λιγότερο αξιοπρόσεκτη η πορεία αυτού του παιδιού. Στην Αγγλία αρκετοί απορούσαν όταν η Τότεναμ έδινε 21 εκ. Ευρώ για να τον αποκτήσει. Δεν είναι από τους τύπους που αρέσουν στους Άγγλους. Έχει μεν τσαγανό, αλλά δεν… του το είχαν. Τεχνική κατάρτιση απίστευτη, πνευμόνια φοβερά και ταπεραμέντο τέτοιο, που έπεισε ακόμη και τον δύσκολο Μουρίνιο να τον πάρει στην Ρεάλ, ξοδεύοντας πολλά περισσότερα. Ο Πορτογάλος τον πήρε, αλλά ο Αντσελότι, βρήκε τρόπο να τον εκμεταλλευτεί και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

 

Ο Μόντριτς είναι ο πνεύμονας της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός που θα καλύψει κενά, θα ελέγξει τον ρυθμό, θα περάσει σίγουρες πάσες, θα σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση, γιατί έχει δυνατά πόδια, θα κάνει την λεγόμενη βρώμικη δουλειά που δεν θα την κάνουν σίγουρα άλλοι. Παίζει πρώτα για την ομάδα. Είναι ένας αμυντικός μέσος, με τάσεις επιτελικού, που μπορεί όμως εύκολα να γίνει και δεύτερος φορ! Δεν το συναντάς και κάθε μέρα. Δεν ξέρω που μπορεί να φθάσει με την Κροατία. Αδικείται ίσως που δεν έχει δίπλα του φουρνιά τύπου… Μπόμπαν, Προσινέτσκι και Σούκερ. Όμως δείχνει κότσια. Πάντα τα είχε. Δεν είναι μόνο η γκολάρα που πέτυχε με τους Τούρκους. Είναι η γενικότερη προσωπικότητα. Ξέρεις πως θα φτύσει αίμα στο γήπεδο. Θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Γιατί έτσι γεννήθηκε. Νικητής.

 

Είμαι βέβαιος πως στην πορεία των ετών, είναι πιθανό να χαθεί. Όταν κρεμάσει τα παπούτσια του, δεν θα είναι ο σταρ που θα εξακολουθεί να μπαίνει στα σπίτια μας τηλεοπτικά. Καλά καλά δεν είναι καν τώρα, που παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είναι η φύση του έτσι. Ταπεινός, σεμνός, ένα παιδί που ποτέ δεν επεδίωξε τα μεγαλεία και δούλεψε σκληρά για να τα απολαμβάνει σήμερα. Δύσκολα θα αλλάξει όμως στην πορεία. Είναι πια ξεκάθαρο.

 

Πρόκειται ίσως για τον πολυτιμότερο παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία διετία. Κι όπως συνήθως συμβαίνει, η αξία του, πιθανότατα θα αναγνωριστεί όταν αποχωρήσει. Όπως φέτος που δίχως αυτόν, η Ρεάλ έμοιαζε να μπάζει…

X