ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η «κωμωδία» της Football League και η υποχρέωση της πολιτείας

Η «κωμωδία» της Football League και η υποχρέωση της πολιτείας

O Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την κωμωδία που παίζεται με τη Σπάρτη στη Φούτμπολ Λιγκ

 

Oπως φαίνεται η κωμωδία που παιζόταν με την Σπάρτη στους τελευταίους αγώνες του Πρωταθλήματος της Football, το πιθανότερο είναι να ρίξει αυλαία αύριο. Για όσους δεν γνωρίζουν η Σπάρτη αγωνίσθηκε σε πολλούς αγώνες με 10 παίκτες χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση.

 

Το φυσιολογικό θα ήταν να δηλώσει οικειοθελή αποχώρηση ώστε να μη διασύρεται. Το οξύμωρο είναι ότι ταξίδευσε την περασμένη Τετάρτη στην Κέρκυρα, αλλά τελικά ο αγώνας δεν έγινε γιατί σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι παράγοντες της Σπάρτης τρεις από τους 10 παίκτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο γιατί είχαν ιατρικά προβλήματα. Το θέμα όμως που προέκυψε είναι ότι ανάμεσα στους τρεις ασθενούντες και δηλωμένους στο φύλλο αγώνα, αναφέρονταν και τον όνομα του Μαρτίμ Γκαλβάο ο οποίος βρίσκεται στην Πορτογαλία από τον Μάρτιο, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον ώμο στις 8 Απριλίου!

 


Γιατί αύριο αναμένεται να τελειώσει η κωμωδία που παίζεται με πρωταγωνίστρια της ομάδα της Πελοποννήσου; Γιατί η ΕΠΟ προχώρησε στην ανάκληση των δελτίων των παικτών που είχε αποκτήσει η Σπάρτη κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Συνολικά 12 στον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας πρόσθετος λόγος να μην μπορέσει η Σπάρτη να κατεβάσει στο γήπεδο ομάδα με εννέα παίκτες που απαιτεί ο κανονισμός.
Νωρίτερα αποβλήθηκε από το Πρωτάθλημα ο Αήττητος Σπάτων για λόγους οικονομικής ασυνέπειας.

 


Αρα ούτε φέτος ο πρόεδρος της Football League, κ. Λεουτσάκος κέρδισε το στοίχημα να τελειώσει το Πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες παρούσες.
H άποψη μου για τη Football League είναι γνωστή. Το ζήτημα όμως που μπαίνει πλέον, αν τελικώς δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο με την αναδιάρθρωση, είναι η εικόνα που θα έχει τη νέα χρονιά η Super League 2 η οποία θα είναι η δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Στην ουσία όπως δηλαδή ήταν η Football League. To ερώτημα λοιπόν είναι αν θα συνεχίσει να κουβαλάει τις γνωστές παθογένειες που βασανίζουν την κατηγορία τα τελευταία χρόνια ή αν θα γίνει μία ουσία και τύποις επαγγελματική κατηγορία.

 

Με δεδομένο ότι το κράτος έχει εξασφαλίζει 2 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια για τις ομάδες της Super League 2, οφείλει να βάλει αυστηρούς κανόνες και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους. Γιατί άλλη ευκαρία δεν θα υπάρξει, ούτε οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ έχουν δικαίωμα να διασπαθίζουν τα χρήματα του ελληνικού λαού.


FOCUS
Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση πήρε το ο.κ. από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και απομένει η έκθεση για να κατατεθεί προς ψήφιση. Ο στόχος είναι αυτό να γίνει τη Μ. Δευτέρα ή την Μ. Τρίτη. Αν δεν υπάρξουν οι προϋποθέσεις η επόμενη πιθανή ημερομηνία είναι η 3η Μαΐου.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/4)

X