Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
3½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 φλιτζ. νερό ζεστό
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή 6 κ.σ. ελαιόλαδο(για το άλειμμα των φύλλων)
1 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση
1 κιλό κολοκύθα (χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα)
1 φλιτζ. δυόσμος (φύλλα ψιλοκομμένα)
1 πράσο
3 αυγά
100γρ. φέτα τριμμένη
1½ φλιτζ. γάλα βρασμένο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
1. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για το ζυμάρι στη λακκούβα. Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη όλα μαζί μέχρι να γίνει απαλή και να ξεκολλάει από το χέρι (ίσως να μην πάρει όλο το αλεύρι). Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτά κομματάκια ή την τρίβουμε στον τρίφτη. Μπλανσάρουμε τα πράσα και έπειτα τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα πράσα με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας από την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει και να στεγνώσει. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φύλλο που θα καλύπτει το ταψί μας.
4. Βάζουμε τα φύλλα στο ταψί αλείφωντας τα μεταξύ τους με βούτυρο. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 7 λεπτά.
5. Προσθέτουμε την γέμιση πάνω από τα φύλλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190οC.
6. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτά μας για περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσει η γέμιση και το φύλλο να ψηθεί από κάτω και στο πλάι.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ιστοσελίδα: www.agromacedonia.gr
email: info@agromacedonia.gr
facebook: https://www.facebook.com/AgrifoodMacedonia/