ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Κωφίδης μιλά για την Ηριάννα, το εχθρικό κράτος και τον Ηρακλή του!

Ο Κωφίδης μιλά για την Ηριάννα, το εχθρικό κράτος και τον Ηρακλή του!

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο γνωστός προπονητής στην οποία αναφέρθηκε στην υπόθεση της Ηριάννας, το πολιτικό σύστημα και το μέλλον του

Θέση για τα πολιτικά τεκταινόμενα πήρε ο Σάββας Κωφίδης μιλώντας στο «Ραδιόφωνο 24/7» στους 88.6.

 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής αναφέρθηκε στην Ηριάννα τονίζοντας ότι εκείνη είναι το εξιλαστήριο θύμα και πως η υπόθεση της δείχνει την αδυναμία του κράτους να καταλύσει κάθε μορφή βίας.

 

Επιπλέον, υποστήριξε ότι υπάρχει μια τρομοκρατία που φοβίζει τους ανθρώπους, τους πιέζει, τους βομβαρδίζει με πληροφορίες και εκείνοι μένουν σιωπηλοί.

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στο μέλλον του στους πάγκους λέγοντας ότι το μέλλον του κατά κάποιον τρόπο έχει να κάνει με τον Ηρακλή αλλά περιμένει τις εξελίξεις για να πάρει την τελική απόφαση.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Για την υπόθεση της Ηριάννας: «Ήταν συναίσθημα αδικίας για έναν συνάνθρωπο που βρίσκεται χωρίς λόγο στη φυλακή. Το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι η αδυναμία του κράτους να καταλύσει κάθε μορφή βίας και μεταφράζεται σε αυτό. Βρήκαν την Ηριάννα για να τη βάλουν στη φυλακή ως τρομοκράτισσα. Θα πρέπει να βρει το κράτος τους πραγματικούς τρομοκράτες. Είναι ένα εξιλαστήριο θύμα. Να δείξουν ότι πάταξαν την τρομοκρατία και να κοιμόμαστε ήσυχοι.

 

Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο εχθρός, είναι το ίδιο το κράτος που καταπιέζει το λαό. Πρέπει οι φωνές να μεγαλώσουν. Βλέπω με χαρά ανθρώπους του αθλητισμού να μιλάνε. Να εκφράσω και το θαυμασμό μου για τον Χρήστο Τασουλή του Πανιωνίου και για την Ηριάννα και για άλλα κοινωνικά ζητήματα.

 

Μίλησα με τον Μπαντή από την αρχή που εξέδωσαν την ανακοίνωση για την Ηριάννα. Μαζί με τα άλλα παιδιά μιλάμε και συνέχεια νέα άτομα προστίθενται σε αυτή την στήριξη, όχι μόνο για την Ηριάννα, αλλά για κάθε άτομο που αδικείται».

 

Γιατί όμως δεν μιλάνε και άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού; «Γιατί το σύστημα του καπιταλισμού είναι τέτοιο που βομβαρδίζει συνεχώς με πράγματα που είναι έξω από τον άνθρωπο. Οι ίδιοι οι γαντζωμένοι σε αυτό το σύστημα φοβούνται να μιλήσουν, δέχονται πιέσεις και φοβούνται μη χάσουν τη θέση ή χρήματα ή οτιδήποτε. Υπάρχει μια τρομοκρατία. Αυτή είναι η πραγματική τρομοκρατία και όχι αυτή της Ηριάννας.

 

Είναι και θέμα χαρακτήρα, αλλά βλέπετε ότι από την μάζα οι άνθρωποι επηρεάζονται. Είναι αδύναμος από τη φύση του ο άνθρωπος. Θα πρέπει να έχουμε θωρακίσει τον εαυτό μας με δύναμη για να αντισταθούμε.

 

Δεν με πείθει καθόλου αυτή η νομοθετική εξουσία, οι νόμοι του καπιταλιστικού συστήματος. Μόνο όσον αφορά το να δημιουργήσουμε εντυπώσεις ή να καλύψουμε συμφέροντα. Δεν πιστεύω στους νόμους. Γράφονται από τον οποιοδήποτε. Πιστεύω σε αυτό που νιώθω εγώ ότι είναι άδικο. Δεν χρειάζεται να βγάλεις πανεπιστήμιο για να το καταλάβεις. Οι νόμοι φτιάχνονται για να δημιουργούν διάφορους δρόμους. Είναι μέρος του καπιταλιστικού συστήματος. Οι νόμοι βγήκαν για να εξουσιάζουν τον άνθρωπο. Κι αυτό χρησιμοποιούν και οι δικαστές και το κράτος.

 

Θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς εξουσία. Αν εσείς διευθύνετε και έχετε ένα ρόλο, αυτός ο ρόλος σας επιτρέπει να εξουσιάζετε τον συνάδελφό σας; Μπορείτε να συνυπάρξετε και χωρίς να τον διατάζεις. Με αμοιβαίο σεβασμό. Μιλάω για μια κοινωνία τελείως διαφορετική, όπου οι τάξεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει διαφορετικότητα και διαφορετικές ικανότητες, επίπεδα, αλλά είμαστε ίδιοι, είτε είσαι επιστήμονας, είτε εργάτης».

 

Για το μέλλον του στους πάγκους: «Απλά αυτό ήταν κάτι που το έβγαλαν. Είχα μια επαφή με τους ανθρώπους που γνωρίζω στον Ηρόδοτο. Τους είπα ότι έχω συμβόλαιο που έχω να λύσω με τον Ηρακλή και είχα άλλα θέματα που δεν μου επέτρεπαν να φύγω από τη Θεσσαλονίκη. Κατά κάποιο τρόπο το μέλλον μου έχει να κάνει με τον Ηρακλή. Δεν μπορώ να μιλάω με εικασίες. Περιμένω να δω τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξω».

X