ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Κωδικός Βασιλεία», αυτός είναι ο τίτλος της προετοιμασίας

«Κωδικός Βασιλεία», αυτός είναι ο τίτλος της προετοιμασίας

Η συνέντευξη του Πρίγιοβιτς για τους υψηλούς στόχους του ΠΑΟΚ, η ομοιογένεια της ομάδας και στο βάθος η Βασιλεία

Είναι πολύ χρήσιμες, όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για εμάς τους δημοσιογράφους που παρακολουθούμε από κοντά το πώς χτίζεται ο ΠΑΟΚ της νέας περιόδου, συνεντεύξεις σαν κι αυτή που έδωσε χθες ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. 

 

Κι αυτό γιατί επιβεβαιώνουν με τον πλέον πειστικό τρόπο συμπεράσματα που βγαίνουν από την καταγραφή της καθημερινής δουλειάς στην Ολλανδία. Ο Σέρβος φορ, ιεράρχησε τους στόχους βάζοντας στην πρώτη θέση την πρόκριση επί της Βασιλείας. «Θα κριθεί στο ποια ομάδα θα είναι πιο έτοιμη», τόνισε ο 28χρονος επιθετικός και ουσιαστικά έδειξε σε όλους σε ποιον τομέα μπορεί να δείξει υπεροχή ο Δικέφαλος έναντι των Ελβετών.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει σχεδόν αναλλοίωτη την περσινή ομάδα του και μάλιστα φρόντισε να την ενισχύσει και με μεταγραφές και επιστροφές δανεικών που προσδίδουν μεγαλύτερη ποιότητα. Αντίθετα, η ελβετική ομάδα έχασε βασικά στελέχη με πιο σημαντικό παράδειγμα αυτό του Ελγιουνούσι. Ο ΠΑΟΚ ποντάρει στην ομοιογένεια και αυτό που ψάχνει είναι μία σχετική φρεσκάδα για να αποτυπώσει την υπεροχή του σ’ αυτόν τον τομέα έναντι της Βασιλείας. Ακριβώς πάνω σ’ αυτή την λογική είναι δομημένο και το πρόγραμμα προπονήσεων από τον Λουτσέσκου. Υπάρχει επιβάρυνση αλλά με… μέτρο Champions League.

 

Εξ ου και τα ρεπό πριν ή και μετά από τους αγώνες που «παρεξηγήθηκαν» από διάφορους. Βέβαια, θα πει κανείς ότι τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, οπότε αν ο ΠΑΟΚ περάσει την Βασιλεία η καλοκαιρινή προετοιμασία του θα πάρει θετικό πρόσημο, αν όχι, τότε θα επικρατήσει η άποψη περί χαϊδεμένων από τον Λουτσέσκου παιδιών.

 

Προσωπικά, εκτιμώ ότι δεν μπορεί να είναι αυτό το κριτήριο. Μετρά και η εικόνα. Γιατί και πέρυσι, αν ο Μάτος σκόραρε στην τελευταία φάση και ο ΠΑΟΚ ξεπερνούσε το εμπόδιο της Εστερσουντ το γενικό συμπέρασμα δεν θα άλλαζε. Η εικόνα του ήταν τραγική και χρειαζόταν πολλή δουλειά και αλλαγές σε τακτικές και πρόσωπα για να πάρει μπρος. Φάνηκε και από την κακή αρχή στο Πρωτάθλημα που, όπως είπε ο Πρίγιοβιτς, κανείς δεν θέλει να την ζήσει και φέτος.       

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/7)

X