ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κλείνει τον κύκλο του πριν καν τον ανοίξει

Κλείνει τον κύκλο του πριν καν τον ανοίξει

Ξεκίνησε με όρεξη και κινήσεις η διοίκηση Παπαδόπουλου που δεν εξελίχθηκαν και οπισθοδρόμησε

Δέκα μήνες ουσιαστικά, εννέα τυπικά. Τόσο κράτησε (αναμένεται το επίσημο τέλος) η ενασχόληση του Θανάση Παπαδόπουλου με τον Ηρακλή. Από το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Αυγούστου και την πρώτη επίσκεψή του στη Μίκρα μιλώντας με τα μέλη της επιτροπής διοίκησης τότε, μέχρι την περασμένη Παρασκευή που αναχώρησε για τις Η.Π.Α., χωρίς αποτέλεσμα στην αναζήτηση νέου Α.Φ.Μ. και μονολογώντας «πώς έμπλεξα».

 

Ήρθε με ψυχολογία, όρεξη, όνειρα και αποφασιστικότητα. Αυτό έδειχνε τουλάχιστον αρχικά. Δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για τα χρέη της Π.Α.Ε.. Ήταν από τα πρώτα που ήθελε να ξεκαθαρίσει πριν αναλάβει, αλλά ο χρόνος ήταν πιεστικός.

 

Μπήκε βιαστικά και «φουριόζος» στη διεκδίκηση του πακέτου των μετοχών, προσπερνώντας τον Καρίμ Σορούρ που έχοντας ασχοληθεί με γραφειοκρατικά ζητήματα, είχε πετύχει να θεωρείται το απόλυτο φαβορί. Με διαδικασίες… fast track από τον Σεπτέμβρη έγινε επίσημα κάτοχος του 90% των μετοχών της Π.Α.Ε..

 

Οι υποσχέσεις που πήρε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, σε προστασία, χορηγία και τηλεοπτικά, δεν υλοποιήθηκαν. Ελαφρυντικά είχε. Έκανε όμως και λάθη. Από την οργανωμένη εικόνα του Σεπτέμβρη σε πολλούς τομείς του, έφτασε τον Ηρακλή στην… αραχνιασμένη κατάσταση του Ιουνίου.

 

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος κλείνει τον κύκλο του στον Ηρακλή, πριν τον ανοίξει αν λάβει κανείς υπόψη του όσα έλεγε αναλαμβάνοντας την ομάδα.

 

Η ξεκάθαρη εικόνα που δεν είχε

Στα τέλη Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα ηνία της Π.Α.Ε., ο Θανάσης Παπαδόπουλος εστίαζε στα χρέη, στο ύψος τους και την ξεκάθαρη εικόνα που ήθελε, αλλά δεν είχε σχηματίσει. «Αυτό που με απασχολεί και εξετάζω είναι τα χρέη της παλιάς Π.Α.Ε.. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι ισχύει και τι χρέη θα αναλάβουμε. Θέλουμε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα. Θα χρειαστεί χρόνο να ξεκαθαρίσει». Όταν ξεκαθάρισε (στη διάρκεια της χρονιάς) και με τις υποσχέσεις της Πολιτείας να μην υλοποιούνται, άφησε τα παλιά χρέη σε δεύτερη μοίρα.

 

«Μπλοκάρισμα» λογαριασμού και του ίδιου

Είναι αλήθεια πως με το… καλημέρα πιστωτές της παλιάς Π.Α.Ε. «έτρεξαν» να… αδειάσουν τον τραπεζικό λογαριασμό της Π.Α.Ε. και παράλληλα να τον «μπλοκάρουν». Στα μέσα του Οκτώβρη και ιδιαίτερα από την κίνηση του Ιορδάνη Στράντζαλη. Ήταν το πρώτο πλήγμα για τον Θανάση Παπαδόπουλο και το πιο ισχυρό. Ουσιαστικά μπλόκαρε και τον ίδιο καθώς δεν βρήκε τρόπο να το παρακάμψει-λύσει αλλιώς. Η τροπολογία που περίμενε ήρθε πολύ αργότερα...

 

Στήριγμα στον Ηλία Θεοδωρίδη

Οι καταβολές πριν αναλάβει, οι 320.000 ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου και η αδυναμία να παρακάμψει το «μπλοκάρισμα» του λογαριασμού, οδήγησαν σε οικονομική δυσπραγία τον Θανάση Παπαδόπουλο.

 

Έψαξε για στηρίγματα. Στις 13 Νοεμβρίου επισημοποίησε την υποστηρικτική παρουσία του Ηλία Θεοδωρίδη στην ομάδα, σε αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι.

 

Τον Φεβρουάριο (στο επεισόδιο με τον Ρόκα) έφτασαν κοντά στον «χωρισμό». Δεν εξελίχθηκε σε γεγονός, αλλά σταδιακά αποστασιοποιήθηκε ο Θεοδωρίδης που πλέον μόνο σε καθαρό Α.Φ.Μ. θα στηρίξει.

 

Ξεκίνησε δυναμικά,  αποδιοργανώθηκε εύκολα

Η διοίκηση Παπαδόπουλου με το… καλημέρα έκανε πολλές κινήσεις σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, έδειξε σημαντική εξωστρέφεια, έδωσε βαρύτητα σε τομείς που είχε παρατήσει ο Ηρακλής.

 

Ξεκίνησε δυναμικά δημιουργώντας προσδοκίες και εικόνα που εξέπληξε θετικά την πλειονότητα του κόσμου. Όσο δυναμικά ξεκίνησε, τόσο απότομα ωστόσο αυτή η καλή κατάσταση δεν διατηρήθηκε και αποδιοργανώθηκε. Από το ζενίθ έφτασε στο ναδίρ και από τα γεμάτα γραφεία με κόσμο και κινητικότητα στην παρατημένη Μίκρα.

 

«Δεν ήρθα για να  φύγω σε δύο χρόνια»

Στη συνέντευξη Τύπου του περασμένου Δεκέμβρη ο Θανάσης Παπαδόπουλος είχε τονίσει: «Δεν ήρθα για να φύγω ούτε του χρόνου, ούτε σε δύο χρόνια. Έχω ένα όραμα και δεν σκέφτομαι να τα παρατήσω εύκολα. 

 

Δεν έχω μάθει να χάνω και θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα». Σαφώς η εξέλιξη των πραγμάτων είναι διαφορετική. Είχε όμως διευκρινίσει από τότε: «Ο μόνος τρόπος να το αφήσω είναι αν δεν μπορέσει να με υποστηρίξει η πολιτεία όπως υποσχέθηκε και δω ότι δεν γίνεται κάτι άλλο».

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X