ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Κλείνει» το μάτι στον ΠΑΟΚ ο «Στάφυ»

«Κλείνει» το μάτι στον ΠΑΟΚ ο «Στάφυ»

Ο Σταφυλίδης αρνείται επίμονα κάθε νέα πρόταση της διοίκησης της Άουγκσμπουργκ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του

 

Ανάλογο σκηνικό, αλά Βιεϊρίνια, είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουμε στον ΠΑΟΚ αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σταφυλίδη. Ο διεθνής αμυντικός ανήκει στη Γερμανική Άουγκσμπουργκ, το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, όμως ακόμη δεν έχει ανανεώσει με νέα σύμβαση, παρά το γεγονός πως οι διοικητικοί εκπρόσωποι της Αουγκσμπουργκ, ζητούν επίμονα το τελευταίο διάστημα, να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

 

Το θέμα Σταφυλίδη δεν είναι τωρινό για τον ΠΑΟΚ. Και το καλοκαίρι, είχαμε αναφέρει πως διακαής πόθος της οικογένειας Σαββίδη αποτελεί η επιστροφή του Σταφυλίδη στην Τούμπα, αρκεί να συντρέξουν βασικές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να πληρώσει στην Άουγκσμπουργκ το ποσό που θα αξιώσει, πολύ απλά διότι γνωρίζει πως το καλοκαίρι μπορεί να αποκτήσει τον Σταφυλίδη ως ελεύθερο. Κάλλιστα δε, μπορεί να γίνει μία συμφωνία από τον Ιανουάριο με τον διεθνή άσο, αν η Αουγκσμπουργκ δεν τον παραχωρήσει με μία ενδεικτική τιμή.

 

Ποια όμως είναι η στάση που κρατά ο ίδιος ο παίκτης; Πολύ απλά, ο Σταφυλίδης κλείνει το μάτι στον ΠΑΟΚ. Το ανέφερε στις προχθεσινές του δηλώσεις σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης, όπως τις παρουσιάσαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Μ», το δείχνει με πράξεις και όχι με λόγια. Από το καλοκαίρι ακόμη, όπως είχαμε γράψει στη Metrosport και είχαμε αναφέρει στο Metropolis 95,5 ο διεθνής άσος αρνούνταν ευγενικά τις επίμονες πιέσεις των γερμανών για την ανανέωση του συμβολαίου του.

 

Νέο όχι πριν από λίγες ημέρες

 

Ο έμπειρος αμυντικός μάλιστα και πριν από λίγες ημέρες αρνήθηκε νέα πρόταση της Άουγκσμπουργκ για την επέκταση της συνεργασίας τους. Πιο συγκεκριμένα, ο ατζέντης του, Πόλ Κουτσολιάκος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Αουγκσμπουργκ για να συζητήσει το θέμα Σταφυλίδη. Οι Γερμανοί ζήτησαν να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ο εκπρόσωπος και ο παίκτης δεν δέχθηκαν και το θέμα έμεινε ανοιχτό. Είναι σαφές πως ο Σταφυλίδης θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ (άλλωστε όπως δήλωσε, ο ΠΑΟΚ είναι για αυτόν κάτι παραπάνω από μία οικογένεια).

 

Είναι προς τιμήν του, το γεγονός, πως ενώ θα μπορούσε να υπογράψει στη Γερμανική ομάδα από το καλοκαίρι, με υψηλότερες αμοιβές, δεν το έκανε, γιατί έχει θέσει ένα ξεκάθαρο στόχο, για την επόμενη ημέρα της καριέρας του. Είναι επίσης σημαντικό, πως στον ΠΑΟΚ καλοβλέπουν την προοπτική επιστροφής του, γιατί θα ισχυροποιήσει την αριστερή πτέρυγα και όταν έρθει, μπορεί να «απελευθερώσει» τον Βιεϊρίνια.

 

Το ζητούμενο είναι αν η μετακίνηση γίνει τον Ιανουάριο ή θα πρέπει να περιμένουμε έως το καλοκαίρι. Εφόσον υλοποιηθεί με την είσοδο του νέου έτους, θα πρέπει να βρεθεί λύση στο οικονομικό με την Άουγκσμπουργκ. Είναι όμως ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να φανεί γαλαντόμος, γνωρίζοντας πως ο παίκτης μπορεί να έρθει ως ελεύθερος μετά από λίγους μήνες. Εκτός κι αν βρεθεί μία μέση λύση, με ένα μικρό αντίτιμο που θα καλύψει τον ΠΑΟΚ και την Γερμανική ομάδα.

 

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Σταφυλίδης, δεν έχει παίξει σε επίσημα παιχνίδια φέτος. Αυτό οφείλεται και στις επιλογές του προπονητή του, όμως το αξιοσημείωτο είναι πως οι Γερμανοί επιδιώκουν την παραμονή του. Ο Σταφυλίδης όμως επιμένει σταθερά και αρνείται κάθε προοπτική ανανέωσης. Οσο περνάει ο καιρός, ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά, για αυτόν.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (8/12) 

X