ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κυριάκος: «Ο ΠΑΟΚ μόνος του, καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι»

Κυριάκος: «Ο ΠΑΟΚ μόνος του, καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στο Metropolis 95.5 και προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις Σαββίδη.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος και προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Ο Ιβάν Σαββίδης αναγκάστηκε χθες να κάνει τις δηλώσεις γιατί τις προηγούμενες ημέρες είχαμε συζητήσει γι’ αυτά τα δημοσιεύματα που τον έφερναν να είναι κοντά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό ήταν το γεγονός που τον ανάγκασε να ξεκαθαρίσει ότι είναι μόνος. Άλλωστε ο Ιβάν Σαββίδης το είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι μόνος του και με βάση τις αρχές του από την έναρξη της συζήτησης για τους θεσμούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έχει πολλούς μήνες που στο επίσημο περιοδικό του ΠΑΟΚ και με μια πολύ προσεκτική συνέντευξη ο Ιβάν Σαββίδης είπε “δεν μιλώ για συμμαχία, δεν μου αρέσει ο όρος συμμαχία, αλλά για συμφωνία πάνω σε αρχές και πρόσωπα για το ελληνικό ποδόσφαιρο”».

 

Για τις σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Δεν υπάρχει κανενός είδους συμμαχία, συμφωνία, αποκατάσταση σχέσεων με την έννοια ότι και οι προσωπικές σχέσεις των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο οι πράξεις τους και οι συμφωνίες ή διαφωνίες τους σε ποδοσφαιρικά ζητήματα. Αν πριν από έναν μήνα ο Σαββίδης μιλούσε πέντε φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο με τον Μελισσανίδη και τώρα μιλάνε μία φορά το μήνα ή και καθόλου δεν έχει καμία σημασία εφόσον οι ομάδες πορεύονται με βάση τις αρχές που έχουν πάνω σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν από την άλλη πλευρά αντιλήφθηκαν πόσο άδικες, σκληρές και άκομψες επιθέσεις έχουν κάνει επί προσωπικού εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη και τις μείωσαν, αυτό δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει κάποιου άλλου είδους προσέγγιση».

 

Για όσα είπε ο Ιβάν για τον Μελισσανίδη και την διαιτησία: «Αυτό είναι το περσινό παράπονο εκφρασμένο ξανά. Το ότι, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα που είχε κόστος για να έχουμε τη φετινή κατάσταση. Επειδή συμπληρώνουμε ένα χρόνο από τη διαιτησία Παππά, νομίζω ότι από πέρσι ως φέτος υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει τελειότητα, δεν είμαστε στο τέλος της διαδρομής, αλλά στην αρχή της. Η κατεύθυνση της διαιτησίας είναι σε καλύτερο δρόμο από ότι ήταν πέρσι τέτοιον καιρό. Δεν είμαστε, βέβαια, και επαναπαυμένοι».

 

Για το αν το μέτωπο Σαββίδη – Μελισσανίδη παραμένει αρραγές υπέρ της εξυγίανσης: «Ο Σαββίδης από την αρχή και πριν υπάρξει συμφωνία είπε ότι θέλει πρόεδρο της ΕΠΟ από τη Θεσσαλονίκη, το δικός μας που είπε χθες, εκεί απευθύνεται. Πέτυχε να είναι αυτή η υποψηφιότητα του κ. Γραμμένου και προσπαθεί να την υποστηρίξει ηθικά και με τη βαρύτητα του ΠΑΟΚ. Έχω την εντύπωση ότι και ο Μελισσανίδης το ξεκαθάρισε αυτό πρόσφατα και όποιος άλλος θέλει να συμπορευθεί. Μάλιστα, χθες είπε ότι ιδανικό θα ήταν να είναι μία η υποψηφιότητα για την ΕΠΟ, αυτή του κ. Γραμμένου, πράγμα που σημαίνει ευρεία συναίνεση».

 

Για το αν η συμμαχία Σαββίδη – Μελισσανίδη συνεχίζει να υφίσταται: «Νομίζω πως ναι. Είναι ξεκάθαρο και από τους δύο. Ο Ιβάν Σαββίδης επιμένει σε νέα φρέσκα πρόσωπα για το αύριο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να γίνει συναίνεση για τη διοίκηση της ΕΠΟ πάνω σε πρόσωπα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν».

 

Για το τι κρατάμε από τις χθεσινές δηλώσεις Ιβάν: «Δεν χρειάζεται περισσότερη ερμηνεία. Ήταν ξεκάθαρες οι δηλώσεις. Ο ΠΑΟΚ φρόντισε με κόστος προσωπικό του Ιβάν Σαββίδη αλλά και της ομάδας να αποκτήσει ξεκάθαρη στρατηγική και θέση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό το αποτύπωμα είναι η μεγαλύτερη προίκα για το αύριο του συλλόγου. Το ότι μεγαλώνουμε ως οικογένεια και η άποψή μας, η στάση μας στα πράγματα είναι σταθερή και με πολύ συγκεκριμένη στρατηγική είναι η μεγαλύτερη προίκα για την επόμενη μέρα. Υπάρχουν εκ του πονηρού δημοσιεύματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν φθορά στην εικόνα του Ιβάν Σαββίδη. Αυτά συζητώντας τα τον έκαναν να έχει την ανάγκη να βγει και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβαλε τη θέση του στο τραπέζι και στη δημόσια συζήτηση και αυτός είναι που επιμένει σε αυτή τη στρατηγική. Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύουμε τον κόσμο με συμμαχίες που δεν μπορούν να υπάρξουν ή με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ή έστω να κλείνουμε το μάτι στη ύπαρξη τέτοιων κουτσομπολιών. Αυτό μπορεί να κάνει μόνο κακό στην ξεκάθαρη στρατηγική που έχει ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης».

 

Για την επίθεση που καταγγέλλει ο Ολυμπιακός εις βάρος του πούλμαν του και τα σχόλια των «ερυθρολεύκων» για τον πολιτισμό της Τούμπας: «Είναι άδικος ο τίτλος που χρησιμοποίησε στο ποστάρισμά του ο Ολυμπιακός, Αμέσως μετά το ματς κατάλαβαν όλοι πως ήταν το πιο ήσυχο και το πιο καλά οργανωμένο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες των τελευταίων χρόνων. Δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα στη φιλοξενία του Ολυμπιακού και το παραδέχθηκαν και οι άνθρωποί του. Δέχθηκαν ένα αντικείμενο από ένα μπαλκόνι σε κατοικημένη περιοχή και, μάλιστα, ήταν ένα κερί. Μακάρι να μην υπήρχε κι αυτό. Η αστυνομία ξέρει τι έγινε στη διαδρομή του πούλμαν μέχρι το γήπεδο. Εμείς αναλαμβάνουμε τη φιλοξενία των αντιπάλων από τη στιγμή που φτάνουν στον περιβάλλοντα χώρο μέχρι την αποχώρησή τους από αυτόν. Νομίζω ότι δεν έχουν παράπονο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού από αυτά που ήταν υποχρεωμένη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να παρέχει ως φιλοξενία. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που βοήθησε την ομάδα και σε δύσκολες στιγμές. Ήταν η ωραιότερη κερκίδα σε sold out παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα να έχει το μαχαίρι στα δόντια και όχι στον λαιμό».

X