ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κίνηση-ματ: Διπλή… «μεταγραφή»! Σταφυλίδης με «ελεύθερο» Βιεϊρίνια

Κίνηση-ματ: Διπλή… «μεταγραφή»! Σταφυλίδης με «ελεύθερο» Βιεϊρίνια

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την περίπτωση επιστροφής Σταφυλίδη στον ΠΑΟΚ και για την "απελευθέρωση" του Αντελίνο στην επίθεση της ομάδας

Ενώ οι Ρώσοι βρίσκονται στον δρόμο για το πρώτο ραντεβού τους με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και οι κυπελλούχοι βρίσκονται σε μια μικρή αναστάτωση και εγρήγορση για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τον μικρό (όπως είναι) κύκλο της προετοιμασίας τους για αυτό το σημαντικό παιχνίδι, η ασπρόμαυρη οικογένεια είναι υποχρεωμένη να έχει το νου της και σε κάποιες άλλες εξελίξεις που αφορούν τις προσπάθειες της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας της.

 

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έρχεται από μόνο του και της αποσπά λογικά και την προσοχή, από τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία και οι εξελίξεις αυτές είχαν φτάσει στο σημείο της ολοκλήρωσης μιας «ξεχωριστής» περίπτωσης όπως είχε χαρακτηριστεί και εκτιμηθεί η απόκτηση του διεθνή μέσου Βέρνμπλουμ. Από τη μία λοιπόν υπάρχει φυσιολογική προσμονή για το πώς θα αντιμετωπιστεί το μεγαθήριο που λέγεται Σπαρτάκ Μόσχας και από την άλλη μια μικρή αγωνία  για την επικύρωση της συμφωνίας απόκτησης του Σουηδού. Ετσι, τα πράγματα ψιλομπερδεύτηκαν κατά κάποιο τρόπο και όπως ήταν επόμενο προκάλεσαν και κάποιους αλληθωρισμούς με στιγμιαίες αποσταθεροποιήσεις. Πολύ γρήγορα όμως μπήκαν στο σωστό τους δρόμο, περιοριστήκαν οι αποπροσανατολισμοί και άπαντες προσγειώθηκαν σε πιο ψύχραιμες εκτιμήσεις και θέσεις. Έτσι, το ναυάγιο – όπως όλα δείχνουν- Βέρνμπλουμ μπήκε στην άκρη, μαζί με τα καπρίτσια και τις ιδιορρυθμίες της συντρόφου του, αλλά και τις κουτοπονηράδες και τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς των διαμεσολαβητών.

 

Είναι βέβαιο ότι  αυτή η υπόθεση δε θα απασχολήσει ούτε στο ελάχιστο πλέον τους ΠΑΟΚτσήδες, παρά το ότι δόθηκε μια τετραήμερη προθεσμία  από τον επίσημο ΠΑΟΚ στην άλλη πλευρά. Θα λέγαμε λοιπόν ότι μεταγραφικά αν κάτι απασχολεί αυτή τη στιγμή την ασπρόμαυρη οικογένεια είναι το κατά πόσο είναι εφικτό και προσβάσιμο το σενάριο απόκτησης του Κώστα Σταφυλίδη, για το οποίο οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι μια ιδανική περίπτωση και λύση. Αυτό όχι μόνο γιατί ο Κώστας είναι καλός παίκτης και γέννημα θρέμμα ΠΑΟΚτσάκι, αλλά και για το ότι με τη δική του παρουσία εκτιμώντας ποδοσφαιρικά την υπόθεση σε συνδυασμό βέβαια και με το ότι άμεσα απελευθερώνεται ο χαρισματικός Βιεϊρίνια, κρίνεται  σαφέστατα καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη. Δικαίως λοιπόν από μερικούς χαρακτηρίζεται ως διπλή μεταγραφή σε συνδυασμό όπως προαναφέραμε με την απελευθέρωση του Βιεϊρίνια που θα αποτελέσει πλέον στα χέρια του Ρουμάνου κόουτς τον «πασπαρτού» αλλά και τη δύναμη πυρός που μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα μπροστά. Ισως όμως αυτή η εκτίμηση των περισσότερών φίλων του ΠΑΟΚ αλλά και η δική μας να μην απέχει από την αντίστοιχη του Ιβάν Σαββίδη, που όπως λέγεται έχει ανακινήσει  παρά τις όποιες δυσκολίες προβάλλονται από τους Γερμανούς, την απόκτηση του νεαρού διεθνούς αμυντικού. Από σήμερα λοιπόν οι ΠΑΟκτσήδες εγκαταλείποντας τα όσα αφορούν ή όχι την περίπτωση Βέρνμπλουμ εύχονται και ελπίζουν να προχωρήσει η υπόθεση Σταφυλίδη, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους μόνο στο παιχνίδι της Τετάρτης.

ΥΓ: Αφού τακτοποιήθηκαν κάποιες εκκρεμ

ότητες που αφορούσαν τις διαφωνίες της Σούπερ Λίγκας και του Υφυπουργού, η έναρξη του πρωταθλήματος κινδυνεύει τώρα μόνο από την αντίδραση των τηλεοπτικά άστεγων, αλλά και την αποφασιστικότητα των εκπροσώπων της Φούτμπολ Λιγκ να μην κάνουν βήμα πίσω σε ό,τι αφορά στον τρόπο ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων από τη μικρή στη μεγάλη κατηγορία.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (6/8)

 

X