ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κίνδυνος ακόμη και τριετούς αποκλεισμού της Μπενφίκα

Κίνδυνος ακόμη και τριετούς αποκλεισμού της Μπενφίκα

Η πορτογαλική ομάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού της από όλες τις διοργανώσεις ως και για τρία χρόνια

Κατάφατσα με τον αποκλείσμό της από όλες τις διοργανώσεις ακόμη και για τρία χρόνια βρίσκεται η Μπενφίκα.

 

Οι «Αετοί της Λισαβόνας» φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο «E-Toupeira» με εγκλήματα που ανάμεσά τους περιλαμβάνονται διαφθορά, δωροδοκία και πλαστογραφία.

 

Η ιστοσελίδα cmjornal.pt αναφέρει ότι ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι δικαστικοί αξιωματούχοι διέρρεαν σε άνθρωπο της Μπενφίκα πληροφορίες σχετικά με την εν ενεργεία εκδίκαση διαφόρων υποθέσεων, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017.

 

Οι πληροφορίες αυτές αφορούσαν υποθέσεις του ποδοσφαίρου και αντιπάλων της Μπενφίκα για τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018. «Οι πληροφορίες αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο με αντάλλαγμα προνόμια για τους αξιωματούχους και παράνομα πλεονεκτήματα για την Μπενφίκα», αναφέρεται από την εισαγγελία.

 

Το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης φέρεται να είναι ο δικαστικός αξιωματούχος Ζοζέ Σίλβα που εμφανίζεται να διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες προς τη Μπενφίκα 385 φορές για δέκα διαφορετικές υποθέσεις χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της δικαστή Άνα Πάουλα Βιτορίνο και της δικηγόρου Μαρία Ζοζέ Μοργκάντο.

 

Ο Σίλβα επικοινωνούσε με τον πρώην δικηγόρο του συλλόγου, Πάουλο Γκονσάλβες, και φέρεται να λάμβανε ως αντάλλαγμα φανέλες, εισιτήρια και δουλειά για τον ανιψιό του, Το γεγονός αρνείται η υπεράσπισή του Σίλβα που αποδέχεται μεν τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών, ωστόσο υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η Μπενφίκα ενημερώθηκε πλήρως και για τις δέκα υποθέσεις.

 

Από τη μεριά του, ο εισαγγελέας της υπόθεσης αναμένεται να ζητήσει την καταδίκη της Μπενφίκα κάτι που σημαίνει ότι ο σύλλογος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις από έξι μήνες ως και τρία χρόνια.

 

 

 

 

X