ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

O κίνδυνος που παραμονεύει στο νέο τοπίο της Volley League

O κίνδυνος που παραμονεύει στο νέο τοπίο της Volley League

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για το βόλεϊ που κάνει restart στον ανταγωνισμό και θα πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο από τον οπαδισμό

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι στο βόλεϊ άρχισαν να γίνονται επενδύσεις για καλύτερα ρόστερ και οι ομάδες που θα ανταγωνίζονται πλέον για τα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα θα είναι περισσότερες από δύο.

 

Η αποκέντρωση στο Ανδρικό βόλεϊ, όπως και στο μπάσκετ μπορεί να έχει ενδιαφέρον, αλλά για περισσότερους από έναν λόγους το… χρώμα το δίνουν οι εκπρόσωποι των παραδοσιακά ισχυρών εγχώριων συλλόγων. Αυτοί οι αγώνες ανεβάζουν την αδρεναλίνη του κόσμου και αποκτούν τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Εξαιρετική η παρουσία του Φοίνικα Σύρου που τερμάτισε 3ος φέτος στον βαθμολογικό πίνακα κατά την κανονική περίοδο ή του Α.Ο Κηφησιάς που δύο συνεχόμενες χρονιές βρίσκεται στην 5η θέση ή του Παμβοχιακού που την περίοδο 2016-’17 τερμάτισε 4ος.

 

Το ίδιο ισχύει και για τον Βasket League όπου κάνουν αισθητή την παρουσία τους ο Προμηθέας, το Λαύριο, η Κύμη ή το Ρέθυμνο. Μια χαρά ομάδες είναι, νοικοκυρεμένες που παίζουν καλό μπάσκετ και τιμούν το Πρωτάθλημα. Mε ιδιοκτήτες που σέβονται τον κόσμο και τους αθλητές. Όταν όμως βρίσκονται απέναντι στις παραδοσιακά ισχυρές αθλητικές ομάδες της χώρας δεν προκαλούν έντονα συναισθήματα.

 

Δεν είναι το ίδιο ένας αγώνας μπάσκετ ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός ή Αρης-Ολυμπιακός με έναν αγώνα με μία από τις προαναφερθείσες ομάδες της περιφέρειας. Οποια κι αν είναι η αγωνιστική διαφορά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν δυναμική κόσμου, οι μεταξύ τους αγώνες έχουν χρώμα και ανεβάζουν την αδρεναλίνη.

 

Ας γυρίσουμε στο βόλεϊ. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα έχουν φέτος στα πόδια τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δύο ομάδες οι οποίες για διαφορετικούς λόγους ενισχύουν το ρόστερ τους με σκοπό να φωνάξουν ένα δυνατό «παρών» στο νέο Πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο του Ερασιτέχνη και την Α.ΕΚ. που προσεγγίζει μεθοδικά την υπόθεση ενίσχυση της ομάδας, δείχνοντας ότι λεφτά υπάρχουν.

 

Αρα η εικόνα της νέας Volley League αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό για τις θέσεις της κορυφής. Εξαιρετικό νέο το οποίο όμως κρύβει και μία παγίδα. Να «εισβάλουν» στο βόλεϊ οι παθογένειες του ποδοσφαίρου. Είναι γνωστό ότι το άθλημα δεν διαθέτει πολλούς δικούς του οπαδούς. Όπως δεν διέθετε και το μπάσκετ τις προηγούμενες δεκαετίες. Μέχρι που ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φάνης και τ’ άλλα παιδιά κατέκτησαν το Eurobasket του ’87 και απογείωσαν το άθλημα. Και τότε είχαμε μετακίνηση οπαδών από το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ, αλλά με το πέρασμα των χρόνων το άθλημα «γέννησε» δικούς του φίλους, οπότε υπήρξε μία ισορροπία.

 

Αρα το βόλεϊ, τώρα που κάνει restart στον ανταγωνισμό θα πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο από τον οπαδισμό, από τον οποίο στο πρόσφατο παρελθόν δέχτηκε ισχυρά χτυπήματα. Αν οι επενδυτές γίνουν κομμάτι του προβλήματος θα έχουμε μία Λίγκα η οποία θα αποτελεί ένα νέο θερμοκήπιο ακραίων φαινομένων βίας. Στην περίπτωση όμως που βάλουν στοίχημα να δημιουργήσουν ένα Πρωτάθλημα το οποίο θα ξεχωρίζει για τον ανταγωνισμό και την οργάνωση του θα έχουν προσφέρει σημαντική υπηρεσία όχι μόνο στις ομάδες τους, αλλά και στον εγχώριο αθλητισμό.

 

FOCUS

Οσο ιστορική για την πολιτική ήταν η χθεσινή συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν- Τραμπ, τόσο σημαντική για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ Αρης είναι η σημερινή συνάντηση Θόδωρου Καρυπίδη-Τομ Παπαδόπουλου στις Η.Π.Α. Πάντως είτε το ταξίδι έχει θετική κατάληξη, είτε αρνητική τα αποτελέσματα των συζητήσεων θα φανούν μετά από πολλούς μήνες.

 

X