ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κυμπουρόπουλος: Θα ήθελα μια προσωπική κουβέντα με τον Πολάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυμπουρόπουλος: Θα ήθελα μια προσωπική κουβέντα με τον Πολάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί

 

«Η ουσία όλων των συζητήσεων είναι να μείνουμε στις συζητήσεις που έχουν γίνει από τη Μεγάλη Δευτέρα και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Θέλουμε να εκπαιδεύονται οι ανάπηροι άνθρωποι; Δεν έχει σημασία ένας διορισμός σε μία θέση, έχει η πορεία, το πώς ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος για να φτάσει σ’ αυτή τη θέση και πώς τον βοηθάει το κράτος για να είναι αυτός ο άνθρωπος ενεργός πολίτης», είπε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο ΟΡΕΝ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σχετικά με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

 

Κληθείς να απαντήσει για το εάν τον πείραξε περισσότερο η ουσία ή το ύφος της δήλωσης, ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε: «Η ουσία. Δεν έχει να κάνει με ονόματα. Εδώ μιλάμε για πολιτική. Τι είναι η αναπηρία και πώς η πολιτεία επηρεάζει να μη γίνονται οι ανάπηροι ενεργοί πολίτες. Είναι βαθιά πολιτικό το θέμα».

 

«Για μένα, είναι μία άποψη ενός πολίτη. Τυχαίνει να είναι υπουργός. Δε θα σταματήσει η πορεία μου από τη γνώμη ενός ανθρώπου. Έτσι την εκλαμβάνω. Εννοείται ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Αυτό που ειπώθηκε για τα ΚΕΠΑ είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Όταν βλέπω ανθρώπους, μιλάω ως γιατρός και μου λένε ''γιατί μου το κόψανε, ενώ το έπαιρνα 10 χρόνια το επίδομα;'', θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν τα ΚΕΠΑ. Να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την αναπηρία. Όταν έχω προσωπικό βοηθό γίνομαι 100% λειτουργικός. Όταν δεν έχω, είμαι 0% λειτουργικός. Άρα, τι ποσοστό αναπηρίας έχω;».

 

Όσον αφορά στα όσα θα έλεγε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σε περίπτωση που θα τον συναντούσε, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ότι: «Θα τον έβαζα κάτω, θα καθόμουν να κάνω διάλογο, μια προσωπική κουβέντα για να δω τι έχει να πει. Γιατί ξέρετε το facebook και το twitter μερικές φορές καταστρέφουν την όλη σκέψη. Η προσωπική επαφή, λόγω και ειδικότητας, ανοίγει πόρτες, δρόμους και επικοινωνίες. Θα τον άκουγα τι έχει να πει. Ήθελα να ακούσω τι έχει να πει και τι έχει να δώσει κάτω από την πολιτική του στάση. Να το βάλει ως πολιτικό ζήτημα. Να μην κάνει μια απλή κάλυψη και να συνεχίσει».

 

«Δε δίνονται πια και περικόπτονται οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Έχω συναδέλφους γιατρούς και ψυχολόγους που μου λένε ''πάμε μαζί με τους ασθενείς μας για να τους υποστηρίξουμε όταν περνάνε από τα ΚΕΠΑ'', για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κυμπουρόπολος.

 

 

X