ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καιρός για ταπείνωση… Προσγείωση… Αφίππευση!

Καιρός για ταπείνωση… Προσγείωση… Αφίππευση!

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τον τρόπο που πρέπει ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί την χρονιά για την διεκδίκηση του τίτλου

Λέει κάπου… Και μη ρωτήστε: Που; Δε θυμόμαστε αλλά… Το λέει. Λέει λοιπόν, πως «η ταπείνωση προηγείται της δόξας κι η ανύψωση (λαϊκιστί το …ψήλωμα) της καταστροφής»!

 

Κατά πως φαίνεται πολύ «ψηλώθηκαν» πολλοί στον ΠΑΟΚ με την Αναγέννηση της Τούμπας. Κι είναι καιρός για ταπείνωση. Για προσγείωση κατά πως λέγαμε και χθες. Το μέλλον ανήκει στην Αναγέννηση της Τούμπας, ναι. Δε λέμε. Το παρόν ανήκει στην (αγωνιστική)  αναγέννηση του ΠΑΟΚ…

   

Η πορεία στο Πρωτάθλημα και δη η τροχιά διεκδίκησης του τίτλου είναι πλέον, πρώτη προτεραιότητα Πάντα ήταν. Ο ΠΑΟΚ εξετράπη από αυτήν.  Στέκεται βέβαια, ακόμη ορθός. Εάν και δυνατός; Θα φανεί την Κυριακή με τη Λαμία.

  

Όλα καλά κι όλα ωραία με τις συζητήσεις για την Αναγέννηση της Τούμπας. Αυτές θα κρατήσουν χρόνο. Όσο αυτή η (επική…) προσπάθεια εξελίσσεται. Δεν είναι όλα καλά κι όλα δεν είναι ωραία με τα αγωνιστικά.

  

Ως εκ τούτου απαιτείται και στα αγωνιστικά μία (επική…) προσπάθεια. Για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Η διαφορά ενός βαθμού με την πρωτοπόρο ΑΕΚ δεν περιποιεί τιμή για τον ΠΑΟΚ Ίσως – λέμε: Ίσως – όχι μόνον, να μην περιποιεί τιμή αλλά να αναδύει και μία εσάνς… ντροπή. Τούτο δε, επειδή το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ ήταν τόσο εύκολο, ώστε να άφηνε περιθώρια για απώλειες βαθμών.

  

Κι αρχίζει το δύσκολο πρόγραμμα για τον ΠΑΟΚ. Θεωρούμε ενόψει αυτού πως παίκτες και προπονητές… Προπονητές και παίκτες του κατανοούν πως δεν υφίστανται άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Εάν θέλετε μάλιστα… Καιρός είναι γι’ αυτούς - στο κάτω κάτω της γραφής μάλιστα - να αποδείξουν πως δικαιούνται να  υφίστανται στον ΠΑΟΚ. Τόσο απλά…

  

Έτσι επιμένουμε. Μετά την ανύψωση είναι ώρα για ταπείνωση. Τα μυαλά  μέσα στα κεφάλια. Προσγείωση. Αφίππευση. Συγκέντρωση. Κι αντεπίθεση για να υλοποιηθεί και το ρηθέν από τον Ιβάν Σαββίδη: «…Κτίζουμε και το καλύτερο γήπεδο. Κτίζουμε και την καλύτερη ομάδα»!

  

Κακώς, κάκιστα προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν τους φταίει οτιδήποτε άλλο από το …κεφάλι τους. Φυσικά, θέλει =- που λέει ο λόγος – σπάσιμο. Εάν πάντως, θέλουν γλιτώσουν το δικό τους κεφάλι; Να κάνουν τους αντιπάλους τους, να σπάσουν εκείνοι – με την καλή έννοια – τα δικά τους κεφάλια.

  

ΥΓ 1 : Κάτι άλλαξε στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ζήτησαν συγνώμη από τον κόσμο. Καλός οιωνός. Αντιλαμβάνονται ήδη τις ευθύνες τους όλοι στην ΚΑΕ…

  

ΥΓ 2 : Για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, η ντροπή είναι πλέον, εις τον κύβον. Για τον κόσμο; Παραμένει ζητούμενο η  υπομονή κι η στήριξη!

X