ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Κεραυνοί»… για τον Ολυμπιακό, έρχονται κατασχέσεις και εξώσεις;

«Κεραυνοί»… για τον Ολυμπιακό, έρχονται κατασχέσεις και εξώσεις;

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί και σχολιάζει ότι ο Ολυμπιακός το επόμενο διάστημα θα έχει προβλήματα λόγω... Καραϊσκάκη

Η «ιστορία»… δεν είναι καινούργια. Έχει παρελθόν. Το ότι «κουκουλώθηκε» και δεν πέρασε προς τα έξω με τις πραγματικές της διαστάσεις, οφείλεται στη γνωστή και αδιαμφισβήτητη ικανότητα του γνωστού προπαγανδιστικού μηχανισμού που διαθέτει από την εποχή του «θείου» η ομάδα του λιμανιού.

 

Τότε το «Γ. Καραϊσκάκης» - το νέο γήπεδο της ομάδας των σκανδάλων – το οποίο ως γνωστόν προέκυψε μέσα από «τερατογέννηση», με την Κυβέρνηση να αυθαιρετεί και να δωρίζει στην κυριολεξία το επί δεκαετίες «σπίτι» του ελληνικού στίβου στο Σωκράτη Κόκκαλη, πέρασε στα πολύ ψιλά και ενταφιάστηκε ακόμη και σαν μια απλή ανάμνηση. Δυστυχώς όμως για κάποιους επιτήδειους νεκροθάφτες κάποια άλλα σκοτεινά και μυστηριώδη γεγονότα που ακολούθησαν το σκάνδαλο της παραχώρησης έμειναν έξω από το «μνήμα», δεν πρόλαβαν να τα θάψουν,  με συνέπεια να εμφανίζονται σήμερα όλα μαζί σαν εφιάλτης προφανώς για να «εκδικηθούν» ή για να ρίξουν φως επιτέλους σε μια πολύ περίεργη ιστορία. Και αυτά τα  «κάποια άλλα» συνοψίζονται στην τεκμηρίωση μιας δεύτερης «τερατογέννησης» που προέκυψε με τον απίστευτο συνεταιρισμό Κόκκαλη – Λαυρεντιάδη (σ.σ νέου τραπεζίτη και δεύτερου Κοσκωτά όπως αποκαλείται).

 

Η συγκεκριμένη εταιρεία Γ. Καραϊσκάκης  ΑΕ η οποία ανήκει κατά 50% στον πρώην πρόεδρο των Πειραιωτών Σωκράτη Κόκκαλη και κατά 50% στην εταιρεία  συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με τις δανειακές της υποχρεώσεις που έχουν εκτοξευθεί επικίνδυνα. Συγκεκριμένα η εταιρεία από τις 15 Ιανουαρίου του 2008 έχει συνάψει δάνειο ομολογιακό, τους όρους του οποίου παραβιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα και συστηματικά. Η Eurobank που είναι η τράπεζα η οποία διαχειρίζεται το σύνολο του δανείου, διατηρεί το δικαίωμα εδώ και πολύ καιρό να καταγγείλει την σύμβαση. Κάτι που δεν το έχει κάνει ως τώρα, προφανώς πιεζόμενη. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι εστάλη ένα τελεσίγραφο από μέρους της, που καταθορύβησε το λιμάνι. Οι Πειραιώτες έσπευσαν να έρθουν σε κάποια επαφή και συνεννόηση για να αποφύγουν πιθανό έμφραγμα. Το Δ.Σ της Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ παρουσίασε διάφορα σχέδια αναδιάρθρωσης του δανεισμού στην προσπάθεια του να κερδίσει χρόνο.

 

Πληροφορίες λένε ότι όλα απορρίφθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της καταχρεωμένης εταιρείας για το 2017 ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι κατά πάσα πιθανότητα κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Eurobank και οι υπόλοιπες τράπεζες που μετέχουν στο ανεξόφλητο δάνειο των 20 εκατομμυρίων ευρώ, δεν πρόκειται να δεχθούν κανένα όρο αναδιάρθρωσης αν δεν γίνει πρώτα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Κάτι που σχεδόν προβάλλει αυτή τη στιγμή ανέφικτο, λόγω των σοβαρών δικαστικών περιπετειών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Τι σύμπτωση κι αυτή; Δύο τραπεζίτες πίσω από τα σίδερα μετά το πέρασμα τους από τα γούστα του Ολυμπιακού και τις παράνομες αρπαχτές προς όφελος του θρύλου. Συμπέρασμα; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κληρονομώντας αμαρτίες του παρελθόντος αλλά και στρυμωγμένος άσχημα σήμερα, δίχως την προοπτική της μεγάλης «χεριάς» κάθε χρόνο των 40 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που εξασφάλιζε από το Τσάμπιονς Λιγκ με τη βοήθεια των ορκισμένων καμικάζι της θρυλικής παράγκας, βλέπει να έρχονται κατά πάνω του φουρτουνιασμένα κύματα. Από κατασχέσεις μέχρι εξώσεις. Πρώτο σημάδι μπλοκαρίσματος, η δυσκολία που δείχνει να κλείσει το Μολέδο παζαρεύοντας τον επί ένα περίπου μήνα σε ένα βατό ποσό που θα δοθεί μάλιστα και με διευκολύνσεις. Μυστήριο βέβαια παραμένει η «σύνδεση του» με τη Νότιγχαμ.

 

ΥΓ: Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω που αφορούν μια ομάδα που ευνοήθηκε επί χρόνια σκανδαλωδώς (Ολυμπιακός) και προσθέτοντας τα όσα «ευεργετικά» απολαμβάνει σήμερα μια άλλη (ΑΕΚ)  η οποία προχώρησε σε δόλια πτώχευση φορτώνοντας με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες φορολογούμενους και αυτή τη στιγμή πριμοδοτείται από τα ταμεία ενός κράτους που λήστεψε τους συνταξιούχους και έπνιξε στην κυριολεξία με την υπερφορολόγηση του όλους τους Έλληνες την κατασκευή του γηπέδου της, σηκώνεις τα χέρια ψηλά και σταυροκοπιέσαι. Συγχρόνως όμως και αναρωτιέσαι: Τι πρέπει να πούμε για αυτούς που εξοφλούν τα χρέη τους και είναι εντάξει απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις τους (όπως Ιβάν και ΠΑΟΚ); Η ερώτηση απευθύνεται στους γκεμπελίσκους, συκοφάντες και μυθοπλάστες του Αττικού λεκανοπεδίου. Απάντηση βέβαια δεν περιμένουμε. 

X