ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

H Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος του 71ου Φεστιβάλ των Καννών

H Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος του 71ου Φεστιβάλ των Καννών

Νέα πρόεδρος του 71ου Φεστιβάλ των Καννών θα είναι η Αυστραλή ηθοποιός, Κέιτ Μπλάνσετ.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το φετινό Φεστιβάλ θα «διοικεί μία στρατευμένη πρόεδρος».

 

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η 12η γυναίκα στην οποία ανατίθεται η προεδρία της κριτικής επιτροπής των Καννών, τέσσερα χρόνια μετά τη Νεοζηλανδή σκηνοθέτη Τζέιν Κάμπιον.

 

«Έρχομαι εδώ και πολλά χρόνια στις Κάννες ως ηθοποιός, ως παραγωγός, για τα gala και για το διαγωνιστικό μέρος, για την ίδια την Αγορά. Αλλά δεν έχω ποτέ έρθει για τη μοναδική ευχαρίστηση να επωφεληθώ από το κέρας της Αμάλθειας των ταινιών που είναι αυτό το μεγάλο φεστιβάλ», ανέφερε η Αυστραλή σταρ σε ανακοίνωσή της.

 

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, Πιερ Λεσκύρ και ο γενικός διευθυντής του, Τιερί Φρεμό δηλωσαν: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που υποδεχόμαστε μία σπάνια και μοναδική καλλιτέχνιδα, το ταλέντο και οι πεποιθήσεις της οποίας φωτίζουν τις οθόνες του σινεμά και τις σκηνές του θεάτρου. Οι συνομιλίες μας, αυτό το φθινόπωρο, υπόσχονται ότι θα είναι μία στρατευμένη πρόεδρος, μια παθιασμένη γυναίκα και μία γενναιόδωρη θεατής».

 

Η επιλογή της Κέιτ Μπλάνσετ μπορεί να ενταχθεί συμπληρωματικά και στο πλαίσιο της βούλησης του Φεστιβάλ των Καννών να πάρει θέση υποστηρίζοντας το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης που μαστίζει τον χώρο του κινηματογράφου και ήρθε στο φως με το σκάνδαλο Γουάινσταιν.

X