ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Και οι τρεις «το έχουν» και είναι… πανέτοιμοι!

Και οι τρεις «το έχουν» και είναι… πανέτοιμοι!

Ολιβέιρα, Ίνγκασον και Σφιντέρσκι μπορούν να «επιστρατευτούν» άμεσα, ακόμη και την Κυριακή.

Μπορεί να «στράβωσε» λίγο το παιχνίδι του κυπέλλου, ωστόσο όμως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είχε και την ευχάριστη όψη του. Η οποία δεν είναι άλλη από την έκπληξη που επιφύλαξε στον κόσμο του ΠΑΟΚ με την επιβεβαίωση μιας εντυπωσιακής συνολικής μεταγραφικής ευστοχίας. Κάτι που εξισορρόπησε την «κατάσταση» η οποία ελαφρώς θα λέγαμε διαταράχθηκε με το ανάποδο αποτέλεσμα της Νέας Σμύρνης, επαναφέροντας την ψυχολογία της ασπρόμαυρης οικογένειας εκεί ψηλά που ήταν, ίσως και ακόμη ψηλότερα, ενόψει μάλιστα της «μεγάλης Κυριακής».

 

Περιττό βέβαια να επαναλάβουμε ότι ο «οργανισμός ΠΑΟΚ» από τη στιγμή που είχε μπροστά του συγχρόνως με το παιχνίδι κυπέλλου και το ντέρμπι, υποχρεωτικά συντονίστηκε σε ένα πλάνο που θα βοηθούσε, αφενός στο διαχωρισμό των δύο υποχρεώσεων και αφετέρου στη μετάβαση από τη μια περίπτωση στην άλλη ομαλά και δίχως αναταράξεις. Έτσι ο κόουτς στο αγωνιστικό κομμάτι είχε αποφασίσει να ξεκουράσει το βασικό σχήμα και να δοκιμάσει μια ενδεκάδα που την συγκροτούσαν εφεδρείες και νεοφερμένοι.

 

Παράλληλα η ΠΑΕ επικεντρωνόταν σε όλα τα υπόλοιπα που αφορούν όλες τις εξωαγωνιστικές παραμέτρους της μεγάλης αναμέτρησης, την προετοιμασία με τον προϊδεασμό του κόσμου και την διατήρηση της άριστης ψυχολογίας που υπάρχει σήμερα. Επιπρόσθετα είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση όλων των «κινήσεων» που είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσουν κάποιοι αμετανόητοι, προκειμένου να προκαλέσουν προβλήματα (το συνηθίζουν) στην προσπάθεια τους να βρουν λύσεις στα αδιέξοδα τους.  Είναι αλήθεια πως όλοι – μηδενός εξαιρουμένου – οι εμπλεκόμενοι ασπρόμαυροι φορείς (ομάδα, λαός, διοίκηση) μετά τα όσα έχουν συμβεί πέρυσι είναι τόσο υποψιασμένοι, προετοιμασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αποτρέψουν και να συντρίψουν μια οποιαδήποτε μεθοδευμένη προβοκατόρικη απόπειρα σε βάρος της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, προειδοποιώντας όλους όσους αποτολμήσουν κάτι τέτοιο, ότι αυτή θα πνιγεί «εν τη γεννέσει της».

 

Για την ώρα όλα κυλούν ήρεμα. Ο Λουτσέσκου αποδεδειγμένα αυτή τη στιγμή διαθέτει μια «δύναμη πυρός» ικανή να «τελειώσει» με συνοπτικές διαδικασίες τον όποιο αντίπαλο βρεθεί (εντός ελληνικής επικράτειας) απέναντι της. Το παιχνίδι του κυπέλλου επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψη και πρόβλεψη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πως αν το θελήσει ο Ρουμάνος και το κρίνει σκόπιμο, μπορεί να χρησιμοποιήσει άνετα συγκεκριμένους από τους νεοαποκτηθέντες, που επέδειξαν στη Νέα Σμύρνη ότι «το έχουν», είναι παικταράδες και μπορούν ανά πάσα στιγμή, ακόμη και για το παιχνίδι της Κυριακής να επιστρατευτούν και να δώσουν σημαντικές λύσεις και βοήθειες.

 

Στην πρώτη σειρά ο στρατηγικός Ολιβέιρα, ο δυναμικός, ο πληθωρικός και απροσπέλαστος Ίνγκασον και ο συνήθης ύποπτος… «τρυποκάρυδος» όπως τον έχουμε χαρακτηρίσει από αυτή την εδώ τη στήλη, από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε  την ικανότητα του να εμφανίζεται από εκεί που δεν το περιμένουν και να τρυπά με εκπληκτικό τρόπο και τις πιο κλειστές ακόμη άμυνες. Στο ίδιο μήκος κύματος θα μπορούσε να πει κανείς και ετοιμότητας και οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες, με το νεαρό Γιαννουλή να θεωρείται μάλιστα σαν ένα πρόσωπο κλειδί που μπορεί να λύσει τα χέρια του Λουτσέσκου, για μια πιθανή απελευθέρωση και μετακίνηση «μπροστά» του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

 

ΥΓ: Ο Ισπανός διαιτητής που θα διευθύνει το μεγάλο παιχνίδι θεωρείται ότι είναι υψηλού επιπέδου με σφραγίδα ελίτ και σφυρίζει Πριμέρα από το 2012. Ο Μανθάνο όπως λέγεται υποστηρίζει τη Ρεάλ και μάλιστα σε κάποια στιγμή συνδέθηκε το όνομα του με δωράκια που του έστειλε η «βασίλισσα» σε ανύποπτο χρόνο. Κάτι όμως που δεν προκάλεσε εμπόδια στην εξέλιξη του, η οποία τον οδήγησε στις κορυφές και στην αναγνώριση όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο των ικανοτήτων του. Ας ελπίσουμε ότι και την Κυριακή θα αποδείξει αυτό που όλοι υποστηρίζουν ότι είναι.

X