ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Και τη νέα σεζόν ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ!

Και τη νέα σεζόν ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ!

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ ο τελικός του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη σερί χρονιά στο ΟΑΚΑ

 

Η ΕΠΟ μέσω της προκήρυξης του Κυπέλλου έκανε γνωστό πως ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, εκτός αν λόγοι ανωτέρας βίας αποκλείουν την διεξαγωγή του εκεί, που σε αυτή την περίπτωση θα οριστεί νέα έδρα.

 

 

Ο θεσμός «ανοίγει» και για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και ερασιτεχνικές ομάδες καθώς όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη νέα διοργάνωση θα αγωνιστούν και οι 53 Κυπελλούχοι των ισάριθμων Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

 

Έτσι συνολικά στο θεσμό του Κυπέλλου της σεζόν 2018/2019 θα συμμετάσχουν συνολικά 85 ομάδες και θα γίνουν 130 παιχνίδια. Από τις 53 ερασιτεχνικές ομάδες θα μείνουν 16 οι οποίες στην 3η φάση θα κληρωθούν με τις 16 της Football League και θα είναι και γηπεδούχες.

 

Στην 4η φάση οι 16 ομάδες που θα προκριθούν θα βρεθούν μαζί με τις 16 της Super League και θα συγκροτήσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στους ομίλους δεν θα υπάρχουν διπλά παιχνίδια (εντός κι εκτός δηλαδή) αλλά θα γίνουν μόνο τρεις αγωνιστικές.

 

Οι δύο πρώτοι θα προκριθούν για την φάση των 16 εκεί όπου θα γίνει κλήρωση με τους πρώτους να κληρώνται με τους δεύτερους των ομίλων σε διπλά παιχνίδια. Στην προημιτελική φάση δεν θα υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός και η κλήρωση θα γίνει κανονικά. Μέχρι τον τελικό θα έχουμε διπλές αναμετρήσεις.

 

Δείτε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

X