ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Και Ολιβέιρα και Ζαμπά!

Και Ολιβέιρα και Ζαμπά!

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τον Ζαμπά που τον γλυκοκοιτάζει η Πόρτο και το αν υπάρχει σχέση με την παρουσία του Μπράνκο εκεί για τον Ολιβέιρα

Ο Μάριο Μπράνκο βρίσκεται στην Πορτογαλία, προφανώς σε μια ευκαιρία, να βολιδοσκοπήσει την Πόρτο για τον Ολιβέιρα. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή, εκεί βρίσκεται και ο Ζαμπά τον οποίο γλυκοκοιτάζουν οι Πορτογάλοι; Υπάρχει κάποια συνάφεια ή άγνωστη σχέση ανάμεσα στα δύο γεγονότα; Είναι προϊόν σύμπτωσης ή όπου υπάρχει καπνός, απαραίτητα πίσω κρύβεται και καπνός;

 

Αν πιστεύετε στις συμπτώσεις τότε όλα καλώς. Δεν έχετε να αναρωτηθείτε για τίποτα. Αν όμως είστε υποψιασμένοι, τότε ίσως πρέπει να βάλετε στο τραπέζι συγκεκριμένα στοιχεία. Η Πόρτο, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που έρχεται από την Πορτογαλία, παρακολουθεί τον Ζαμπά εντυπωσιασμένη από το ταλέντο και την εξέλιξη που έχει μπροστά του. Η Πόρτο δεν δίνει πληροφορίες αλλά οι συνάδελφοι χαρακτηρίζουν το ενδιαφέρον υπαρκτό.

 

Από την άλλη είναι γνωστό σε όλους ότι ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να κρατήσει τον Ολιβέιρα και μετά το καλοκαίρι. Η οψιόν αγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιο του ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ- ποσό μαμούθ που δίνει στην Πόρτο τον απόλυτο έλεγχο. Να μπει σε διαπραγμάτευση με τον ΠΑΟΚ ή να πάρει τον παίκτη πίσω στο Πόρτο. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και το ποσό δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών και παρερμηνείας.

 

Ο Νέτο Γκουερίνο που έχει άριστη σχέση με τους συμπατριώτες του Βραζιλιάνους στον ΠΑΟΚ υποστήριξε χθες στην εκπομπή στο ραδιόφωνο ότι θα μπορούσε να γίνει τράμπα. Δηλαδή να δώσει ο ΠΑΟΚ τον Ζαμπά στην Πόρτο και να πάρει τον Ολιβέιρα. Το σκεπτικό του απλό: «Θα μπορέσει να βρει κι άλλους Βραζιλιάνους σαν τον Ζαμπά, να τους φέρει στην Τούμπα. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι o ΠΑΟΚ…» ήταν τα λόγια του.

 

Το ερώτημα, ίσως τεθεί, εν ευθέτω χρόνο και έχει την παρακάτω μορφή: Ζαμπά αντί για Ολιβέιρα; Δύσκολη απάντηση. Όμως υπάρχει και η μέση και ίσως η καλύτερη λύση. Και Ολιβέιρα και Ζαμπά! Πόσο περισσότερο όταν μπροστά υπάρχει η μεγάλη πρόκληση της πρόκρισης στους ομίλους.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/3)

X