ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Και αίφνης από το τίποτα προέκυψε το πάρε και δώσε

Και αίφνης από το τίποτα προέκυψε το πάρε και δώσε

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για τις πληροφορίες που προκύπτουν για τον «Καναδό» που μοιράζει χρήμα

 

O Παπαθανασάκης όλως παραδόξως άρχισε από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, να μοιράζει χρήμα. Η αρχή έγινε από την  ΕΠΟ με την κατάθεση ενός σεβαστού ποσού και έπεται συνέχεια μέσα στο σαββατοκύριακο, πάντα κατά τις ίδιες πηγές. Δεν αποκλείεται ο Καναδός να έχει και με προπονητή με τον οποίο θα σχεδιάσει και την πορεία του Ηρακλή στη Football League πλέον.

 

Θα αναρωτηθείτε πως έτσι ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα τώρα και δεν υπήρχαν πριν δυο μήνες τα οποία και μοιραζόταν στους ενδιαφερόμενους, ώστε ο Ηρακλής να μην έπεφτε στα «χαρτιά» αφού είχε σωθεί αγωνιστικά; Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά τα θέματα. Ο Παπαθανασάκης λοιπόν, φέρεται να δήλωσε, μοιράζοντας παράλληλα χρήμα στην ΕΠΟ, ό,τι στόχος του είναι δημιουργήσει ομάδα η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα και όχι κομπάρσου.

 

Πιθανόν και ο χρόνος θα δείξει περί του αντιθέτου, οι δηλώσεις του να ήταν κόντρα ρελάνς στην επικρατούσα αντίληψη πως ο Ηρακλής θα έχει τη τύχη το Πανθρακικού, της Νίκης Βόλου κ.λ.π που τα παράτησαν στη μέση του Πρωταθλήματος. Πάντως φαίνεται πως κινείται βάσει προγράμματος γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι όλα θα ήταν μάταια εάν δεν έπαιρνε αδειοδότηση για συμμετοχή στη F.L. από την Ε.Ε.Α., η οποία τον περίμενε στη γωνία. Επρεπε δηλαδή να «περάσει» από τις αρμόδιες υπηρεσίες προς ρύθμιση οφειλών και παράλληλα να εξασφαλίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Επίσης σε εύλογο εννοείται χρόνο θα πρέπει να εξασφαλίσει την απαραίτητη εγγυητική επιταγή, την οποία θα συμπεριλάβει στο σχετικό φάκελο και θα αφορά σε ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα παραμείνει δεσμευμένο, όπως προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Υπήρχαν αμφιβολίες αν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις μιας και φαινόταν τουλάχιστον πως το ταμείο ήταν μείον που αποδείχθηκε από την πρόσφατη διαδικασία, όπως προανέφερα,  για την παραμονή της ομάδας στη Super League.

 

Τι συνέβη λοιπόν; Πάλι σύμφωνα με πληροφορίες ένας Θεσσαλονικιός, αγνώστου ταυτότητας, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το ερώτημα που προκύπτει, πέραν των χθεσινών τεκμηρίων της πρόθεσης του Παπαθανασάκη να δημιουργήσει μια ομάδα «τρένο» ομάδα στη F.L. γιατί δεν φρέναρε και το αντίστοιχο «τρένο» της καταστροφής του Ημιθέου; Προσφάτως, άλλωστε, ο Θόδωρος Δρακόπουλος σε ραδιοφωνική τοποθέτησή του εξέφρασε ανάλογη άποψη, σημειώνοντας: «έριξε τον Ηρακλή, εκτελώντας εντεταλμένη υπηρεσία. Δεν γνωρίζω από ποιον, αν τον ήξερα θα τον ονομάτιζα», είπε χαρακτηριστικά . Θα μου πείτε τώρα. Ψύλλους στ΄ άχυρα ψάχνεις και δεν λες και ευχαριστώ που άνθρωπος έστω και την τελευταία στιγμή τρέχει να προλάβει μόλις βρήκε χρημοτοδότη; Με συγχωρείται πολύ γιατί και στο παρελθόν είχε χρηματοδότες όπως π. χ τον Αντωνέλη και Κακαγιάννη και ίσως και άλλοι που δεν θυμάμαι τα ονόματά τους.

 

Για να μη φανεί πως μεμψιμοιρώ δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω «πικρές» διαπιστώσεις περί τις αφερεγγυότητας του Καναδού, δέχομαι με αρκετές ενστάσεις όμως τις χθεσινές εξελίξεις και δεν μένει να περιμένουμε όλοι τις απόμενες, οι οποίες θα καταδείξουν και τις πραγματικές προθέσεις και δυνατότητες του Παπαθανασάκη. Μέχρι τότε αναμονή και υπομονή, περιμένοντας βέβαια και το σημερινό προαγγελθέν ραντεβού του με τον Καγιούλη, αν και πλέον δεν έχει και τόση σημασία (εκτός κι αν πρόκειται και πάλι για κινήσεις τακτικής) αφού ο Καναδός κατά τα φαινόμενα βρήκε αλλού πορτοκαλιές που κάνουν κι αυτές πορτοκάλια και όχι… κολοκύθια.

 

X