ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κατόπιν ωρίμου κι ηρέμου σκέψεως…

Κατόπιν ωρίμου κι ηρέμου σκέψεως…

Ο Άρης Νικολάκης αρθρογραφεί για την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου αλλά και για την πολλή δουλειά που χρειάζεται ακόμα στον Δικέφαλο

Δεν ήταν δα, κι ανώριμη κι ανήσυχη η σκέψη μας, όταν καταθέταμε την άποψη μας , την ημέρα του αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος για το 2-1. Όπως και να το κάνουμε όμως, την επόμενη  η σκέψη μας είναι ώριμη κι ήρεμη!

  

Κι ως εκ τούτου πραγματοποιούμε τη σημερινή κατάθεση με παρατηρήσεις μας. Δίχως τούτο να αλλάζει το πνεύμα της χθεσινής. Το ήθελε. Το πάλεψε. Το πήρε με το σπαθί του ο ΠΑΟΚ αλλά… Θέλει δουλειά πολλή και δρόμο τραχύ, για να γυρίσει ο ήλιος στην Τούμπα .

  

Παρατήρηση πρώτη: Έπνευσε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του αύρα… Βιεϊρίνια στην Τούμπα. Και τι αύρα; Πολλών μποφόρ! Έπνευσε κι ενέπνευσε τους φίλους του «δικέφαλου». Ο άνθρωπος είναι ηγέτης. Κι ως ηγέτη οφείλουν, να τον διαχειριστούν στον ΠΑΟΚ. 

  

Παρατήρηση δεύτερη: Στο 0-1 κι ο Κουλούρης πίσω κι ο Ελ Καντουρί μπροστά από τον σκόρερ του Ατρόμητου… Τυπικά παρίστανται. Ουσιαστικά απουσιάζουν. Δίχως βοήθειες σε τέτοιες φάσεις η άμυνα του ΠΑΟΚ εξελίσσεται δυστυχώς, σε «αχίλλειο πτέρνα» του.

  

Παρατήρηση τρίτη: Κάθε  απόφαση  - ορθή η λαθεμένη - κάθε διαιτητή λαμβάνεται σε χρόνο dt. Μετά; Όλοι (μας) βλέπουμε και ξαναβλέπουμε ριπλέι κι αποφαινόμαστε σχετικά. Όταν όμως, ακόμη κι ο προπονητής του Ατρομήτου θεωρεί πως το πέναλτι (σε χρόνο dt είναι 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ) είναι 50-50… Όλοι, όσοι θεωρούν πως ήταν 0-100 τι λένε περί τούτου;

  

Παρατήρηση τέταρτη: Το εντός έδρας σερί (3χ6=18 βαθμοί) του ΠΑΟΚ δεν υπέχει θέση…εγγύησης στην πορεία του προς διεκδίκηση του τίτλου. Εξάλλου αγωνιστικά η βελτίωση του έχει ακόμη πολύ δρόμο να τραβήξει.

 

  Παρατήρηση πέμπτη: Μόνον με το 4χ4 (αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ατρόμητο) ο ΠΑΟΚ κατοχυρώνει την υποψηφιότητα του για την ενθρόνιση του. Εξάλλου κόντρα σε Πανιώνιο και Ξάνθη εκτός έδρας είναι τα κρισιμότερα (μέχρι τα επόμενα κρισιμότατα)  crash tets στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

  

Παρατήρηση έκτη : Ο πάγκος ήταν, είναι και θα είναι …γιατρειά για πολλές «αρρώστιες» όλων των παικτών, για  όλες τις ομάδες. Είναι… «θεραπεύων πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν…». Ο παραλληλισμός από την αναφορά του κατά Ματθαίου Ιερού Ευαγγελίου : «… Καὶ περιῆγεν ὁ Ἰησοῦς τὰς πόλεις πάσας καὶ τὰς κώμας διδάσκων ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν καὶ κηρύσσων τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας θεραπεύων πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν…»!

  

Παρατήρηση έβδομη : Οι νίκες στην άδεια Τούμπα πιστώνονται στο ενεργητικό προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ. Οι ήττες εκτός χρεώνονται στο παθητικό τους. Ακόμη και το ισοζύγιο πίστωσης και χρέωσης δεν βγάζει… εξίσωση για τίτλο. Εάν δεν αυξηθούν οι πιστώσεις κι εκτός και δεν μειωθούν αντίστοιχα οι χρεώσεις… Τζάμπα  κόπο (αν και θέλει τρόπο) κάνει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ!

 

  Παρατήρηση όγδοη (και τελευταία): Για να ανοίξουν οι πύλες της – για κάθε αντίπαλο – κολάσεως… Για να πάρει φωτιά η η Τούμπα και να καταστεί κόλαση, για κάθε αντίπαλο απαιτούνται… σπίθες σε Νέα Σμύρνη και Ξάνθη. Το πιάσατε το υπονοούμενο;

  

Όλα αυτά κατόπιν ωρίμου κι ηρέμου σκέψεως την επομένη του αγώνα με τον Ατρόμητο. Όχι βέβαια, πως την ίδια ημέρα η σκέψη μας – αν κι έπλευσε σε ταραγμένες θάλασσες πριν  πλεύσει σε γαλήνιες - ήταν ανώριμη ή ανήσυχη. Το επαναλαμβάνουμε προς πλήρη κατανόηση (μας)…

 

   ΥΓ : Καλό ταξίδι Γιώργο Κασιμάτη. Ο αδόκητος θάνατος του βέρου Τουμπιώτη επιχειρηματία, ενός από τα πλέον, εύστροφα και πλέον, κοφτερά μυαλά της οικογένειας του ΠΑΟΚ προκάλεσε βαθιά θλίψη. Έφερε δε, αναμνήσεις κυρίως από την δράση του ως εκ των μπροστάρηδων στην κατάκτηση του τίτλου, το 1985. Ήταν παντού και πάντα μέσα σε όλα στον ΠΑΟΚ κι ουχί μόνον. Και προσέφερε πολλά και καλά…

 

 

X