ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κάτι παραπάνω από ένα Κύπελλο

Κάτι παραπάνω από ένα Κύπελλο

Ο Χάρης Δημαράς αρθρογραφεί για το Κύπελλο του Αντελίνο Βιεϊρίνια και την καρμική του ανταμοιβή για όσα έγιναν φέτος

Από τους σφυγμούς που «ανέβασε» παρακολουθώντας από τον πάγκο στο τελευταίο δεκάλεπτο ο «χρυσοπόδαρος» Αντελίνο Βιεϊρίνια (έβλεπε την πρώτη του κούπα με τον ΠΑΟΚ να έρχεται) στο απόλυτο ασπρόμαυρο ξέσπασμα με το τελευταίο σφύριγμα του Μπορμπαλάν.

 

Τον πανηγυρισμό του γκολ τον περιέγραψε γλαφυρά μετά το τέλος ο Πορτογάλος: «Είχα σχεδιάσει πώς θα πανηγύριζα, αλλά μετά το γκολ έκανα ό,τι να ΄ναι. Μία δεξιά, μια αριστερά, μετά προς τον κόσμο». Η αλήθεια είναι πως μετά από ένα τέτοιο τέρμα, δεν σκέφτεσαι, μόνο αισθάνεσαι. Και τα πόδια πάνε μόνα τους. Μιλάει το ένστικτο και ό,τι κουβαλάς στην ψυχή σου. Αυτό ακριβώς έγινε και μετά το τέλος. Ένα ξέσπασμα διαρκείας. Ένα μεθύσι με  μοναδικό «αλκοόλ» τη χαρά της νίκης. Μια «διονυσιακή» κατάσταση σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια. «ΠΑΟΚ – ΠΑΟΚ – Κύπελλοοοο», φώναζαν, αλλά σου δινόταν η αίσθηση πως δεν ήταν μονάχα ένα Κύπελλο. Ήταν κάτι παραπάνω από μια κούπα. Ήταν όλα όσα είχαν συμβεί φέτος, η πίεση και η απόδειξη της ανωτερότητας μέσα στο σπίτι του αντιπάλου. Αν αυτό του Βόλου ήταν το πρώτο της εποχής Σαββίδη, του Σαββάτου ήταν πιο «γλυκό».

 

Ήταν το επιστέγασμα της φετινής σεζόν (με όσα είχαν προηγηθεί), αλλά και η αίσθηση ότι δεν είναι παρά μόνο η αρχή όσων ακολουθούν. Το «σώσε» έγινε στα αποδυτήρια. Ήμασταν απ’ έξω , διατηρήσαμε μια μικρή διακριτικότητα, αλλά οι περιστάσεις την… αναίρεσαν. Χωθήκαμε με το κινητό και τραβήξαμε τις πρώτες εικόνες, με τους ποδοσφαιριστές εκστασιασμένους να τραγουδούν, μεταφέροντας το πάρτι από τον αγωνιστικό χώρο με τον κόσμο, μέσα στα αποδυτήρια. Ενας χαμός. Όλοι αγκαλιά με την κούπα και… χοροπηδώντας. Τρελό γλέντι. Φωτό, βίντεο, αγκαλιές. Ποιος λέτε να βγήκε τελευταίος από τα αποδυτήρια; Σωστά μαντέψατε. Ο Αντελίνο. Αγκαλιά με την κούπα του MVP του αγώνα. Το πρόσωπο του τελικού. Αν μπορούσε να πάρει σπίτι του και το Κύπελλο, θα το έκανε. Η «χρυσή μπάλα» του MVP ήταν όμως το δικό του Κύπελλο, η «καρμική» του ανταμοιβή για όλα όσα έγιναν φέτος.

X