ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καθορίζουν πλάνο και μπάτζετ για να πάρουν αποφάσεις

Καθορίζουν πλάνο και μπάτζετ για να πάρουν αποφάσεις

Στον Ηρακλή ήδη προτάθηκαν οι Παπαντωνίου, Σκορδίλης, όμως σε πρώτη φάση πρέπει να ξεκαθαρίσουν άλλα ζητήματα

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξή τους στο Metropolis 95.5, ο Θόδωρος Δρακόπουλος είπε ότι… «είναι η πρώτη σεζόν μετά από χρόνια που ξέρουμε τόσο νωρίς σε ποια κατηγορία θα παίξουμε». Αυτό που δεν γνωρίζει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ηρακλής είναι τα οικονομικά δεδομένα, τον αριθμό των ομάδων ή ακόμη αν θα υπάρξει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

 

Πρόκειται για ζητήματα τα οποία, ως ένα βαθμό, θα καθορίσουν τον οικονομικό προϋπολογισμό της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Για παράδειγμα, η αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος θα γίνει με την ταυτόχρονη συμφωνία της επιστροφής της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μέσα από αυτή, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη δεξαμενή εσόδων για τις ομάδες καθώς θα αυξηθεί το συμβόλαιο της ΕΡΤ με αυτές.

 

Στην προχθεσινή συνάντηση του Θόδωρου Δρακόπουλου με τον Κώστα Μέξα έγινε μια πρώτη προσέγγιση της επόμενης χρονιάς, στην παρούσα φάση όμως ο πρώτος δεν είναι σε θέση να αναφέρει συγκεκριμένο νούμερο για τον αγωνιστικό προϋπολογισμό. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Να δούμε πώς θα οργανώσουμε το μπάτζετ μας. Μου αρέσει το σκεπτικό του κόουτς και γι' αυτό ευτυχισμένος από τη συνεργασία μας. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά», σημείωσε επί τούτου ο κ. Δρακόπουλος.

 

Το προφανές είναι ότι ο Ηρακλής θα αλλάξει πολύ, καθώς πρέπει να δημιουργήσει ομάδα η οποία θα ανταποκρίνεται στη δυναμική της κατηγορίας, είναι εξίσου δεδομένο ότι θα προχωρήσει στην απόκτηση έξι ξένων παικτών. Από την ομάδα της φετινής χρονιάς, στα πλάνα του Κώστα Μέξα σίγουρα βρίσκεται ο Κώστας Κακαρούδης ο οποίος εξελίχθηκε σε παίκτης-βαρόμετρο και ταυτόχρονα έχει πολυετή παρουσία στα γήπεδα της Basketleague.

 

Σκορδίλης και Παπαντωνίου

 

Παρότι η άνοδος εξασφαλίστηκε πριν από τρεις ημέρες, εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, στον Ηρακλή «φτάνουν» προτάσεις ατζέντηδων οι οποίες αφορούν παίκτες επιπέδου Α1. Μέσα σ’ αυτές είναι και ο Νώντας Παπαντωνίου ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά στον ΠΑΟΚ και την ολοκλήρωσε στον Πανιώνιο. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι πρόκειται για μια περίπτωση που ενδιαφέρει τον Κώστα Μέξα, χωρίς όμως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Γάιο Σκορδίλη ο οποίος αγωνίζεται στο Περιστέρι, αλλά στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα μείνει ελεύθερος.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (25/5)

X