ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καθόρισε τη μοίρα του

Καθόρισε τη μοίρα του

Ο Γιώργος Στράντζαλης αρθρογραφεί και εστιάζει στην κατάληξη του χθεσινού αγώνα των «κιτρίνων» με τον Παναθηναϊκό

Μέσα σε μία εβδομάδα ο Αρης βίωσε το απόλυτο κοντράστ. Από τα 78 μαγικά δευτερόλεπτα στο Ηράκλειο και την απίστευτη ανατροπή νίκης με τον ΟΦΗ, στο χθεσινό τελευταίο λεπτό του αγώνα, όπου είδε δύο πολύτιμους στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος βαθμούς να χάνονται μέσα από τα χέρια του.

 

Στο ποδόσφαιρο ωστόσο ο ίδιος καθορίζεις την τύχη σου και η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται, αλλά την προδιαγράφεις. Ο Αρης στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης είχε τη δυνατότητα να τελειώσει τον αντίπαλό του και να πάριε μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία θα τον εδραίωνε στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν έδωσε στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο και όσο παρέμενε το 1-0 ήταν φυσιολογική εξέλιξη ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε πολλά ρίσκα και θα άφηνε χώρους.

 

Ο Αρης βρήκε ανοιχτό γήπεδο κι ενώ έβγαινε σωστά στο επιθετικό τρανζίσιον δεν είχε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Χαρακτηριστικές οι φάσεις με τον Γιουνές και τον Γκάμα για να κλειδώσει το τρίποντο. Ως εκ τούτου οι πράσινοι αναθάρρησαν και πήραν μέτρα όταν ο Σάββας Παντελίδης «απάντησε» στις αλλαγές του Δώνη ενισχύοντας την άμυνά του με την είσοδο του Μάβραϊ. Μοιραία για τον Αρη ο Παναθηναϊκός έμεινε… ζωντανός και πήρε μέτρα στο γήπεδο, άσκησε πίεση στα τελευταία λεπτά, με τον Μακέντα να προειδοποιεί και τον Χατζηγιοβάννη να επιβεβαιώνει τον (άγραφο) νόμο του ποδόσφαιρου που λέει ότι… όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες για να καθαρίσεις το παιχνίδι, αργά ή γρήγορα θα την πληρώσεις. Και ο Αρης την πλήρωσε με τον πιο εφιαλτικό τρόπο μένοντας για ένα ακόμα ντέρμπι με άδεια χέρια.

 

Για τον Σάββα Παντελίδη βέβαια το χθεσινό σκηνικό ήταν το απόλυτο deja vu, αφού 57 ημέρες μετά τον αγώνα στην Τρίπολη, όντας προπονητής του Αστέρα, βίωσε το ίδιο τέλος κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Όπως τότε έτσι και χθες, δέχτηκε την ισοφάριση με πέναλτι στην εκπνοή. Μάλλον η μοίρα δεν αποδεικνύεται και ο καλύτερος… φίλος του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος πάντως σε γενικές προσέγγισε πολύ σωστά το χθεσινό παιχνίδι και για δεύτερο σερι 90άλεπτο η ομάδα του δείχνει να βαδίζει σ’ ένα σωστό μονοπάτι.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrospot (3/12)

X