ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ή κάθαρση έχουμε, ή νονούς και μαφία, αποφασίστε…

Ή κάθαρση έχουμε, ή νονούς και μαφία, αποφασίστε…

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Εφτασε η ώρα που κάποιοι θα πρέπει να αποφασίσουν, και να το πούνε στον κόσμο, αν αυτό που ζούμε είναι η… εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ή ο απόλυτος έλεγχός του από… νονούς και μαφία.

 

Και τα δύο είναι αδύνατο να συμβαίνουν. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να έχει εφαρμογή ο τίτλος της στήλης. Εδώ… γκρι δεν μπορεί να υπάρξει. Ή άσπρο θα είναι ή μαύρο.

 

Το λέω με αφορμή την απολύτως υποκριτική στάση υπουργών, βουλευτών και παραγόντων της κυβέρνησης, καθώς επίσης και εντύπων που εκφράζουν τις θέσεις της, οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες πανηγύριζαν για την κάθαρση που έφεραν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις τρεις τελευταίες ημέρες ανακάλυψαν «ανεξέλεγκτη δράση παραγόντων» και «υποκινούμενο χουλιγκανισμό»

 

Δεν έχω καμία ελπίδα ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα δημιουργήσει συνθήκες που θα επιτρέψουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις προκλητικές δηλώσεις των παραγόντων, με την διαιτησία, με τα δικαιοδοτικά όργανα.

 

Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν με πείθει ότι θέλει να σπάσει αυγά. Η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού θέλει απλά να διαχειρίζεται την κατάσταση, οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά του συμφέροντα ο καθένας, η ΕΠΟ… αγνοείται, οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ περνάνε εξαιρετικά στην Ελλάδα κι αν τους ζητηθεί να ξαναφτιάξουν μια επιτροπή διοίκησης της ομοσπονδίας θα το δεχτούν με χαρά.

 

Εχω κουραστεί να λέω ότι το ποδόσφαιρό μας θα φτιάξει μόνο όταν σταματήσουν οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων να το δηλητηριάζουν και να χρησιμοποιούν τους στρατούς τους για να προπαγανδίζουν και να διχάζουν τον κόσμο.

 

Το ποδόσφαιρό μας θα φτιάξει μόνο όταν οι διαιτητές θα μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο και να διευθύνουν ένα παιχνίδι χωρίς να νιώθουν καμία πίεση, χωρίς να αισθάνονται ότι απειλούνται ή εκβιάζονται, ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους.

   

 Το ποδόσφαιρό μας θα φτιάξει μόνο όταν θα υπάρχουν σοβαροί κανόνες, που θα επιτρέπουν στους τακτικούς δικαστές να βγάζουν αποφάσεις που δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να τις αμφισβητήσει.

 

Το ποδόσφαιρό μας θα φτιάξει μόνο όταν ουδείς θα διανοείται να παρεκτραπεί, επειδή θα ξέρει ότι οι συνέπειες του νόμου θα είναι βαρύτατες.

 

Το ποδόσφαιρό μας θα φτιάξει μόνο όταν θα έχουμε μια πανίσχυρη διοίκηση στην ΕΠΟ, η οποία δεν θα ελέγχεται από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ, δεν θα έχει εξαρτήσεις από τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία δεν θα κάνει δημόσιες σχέσεις μέσω του ποδοσφαίρου αλλά θα προστατεύει το ποδόσφαιρο.

X