ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά τα χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής!

Κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά τα χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής!

Εκεί που κόντευε η ιστορία να εξελιχθεί όπως η παροιμία με τον βοσκό και τον λύκο, κατατέθηκε χθες η τροπολογία που αφορά τα χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής

 

 

Η τροπολογία η οποία πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να διαμορφωθεί το τελικό της κείμενο, καθώς υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τα υπουργεία που είχαν απαιτήσεις από τα χρέη της ΠΑΕ, υπογράφηκε απ’ όλους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Θεσσαλονίκης, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Αθλητισμού της Κυβέρνησης Γιώργο Πάντζα και τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό.

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η τροπολογία δεν απαλλάσσει την ΠΑΕ απ’ όλα τα χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις και κυρίως αυτή του κ. Παπαθανασάκη, ευεργέτημα το οποίο απόλαυσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή με παρελθούσα τροπολογία, αλλά έχει… εκπτώσεις στα άρθρα.

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως αποτελεί μία καλή ανάσα για την ΠΑΕ Ηρακλής. Τι προβλέπει; Οτι η ΠΑΕ συνεχίζει να είναι υπόχρεη για το 100% των χρεών που έχει απέναντι στο Δημόσιο (περίπου 1 εκα.τ ευρώ) και κατά 50% στα χρέη που έχει απέναντι σε αθλητές προπονητές και υπαλλήλους (περίπου 300.000 ευρώ). Πού ευεργετείτε; Στις απαιτήσεις που έχουν όλοι οι υπόλοιποι πιστωτές οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται μόνο στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η απαίτηση του από την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ Ηρακλής και τις νομικές ενέργειες που θα κάνουν κατά των φυσικών προσώπων που δημιούργησαν τα χρέη.

 

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφισθεί την προσεχή Τρίτη.

X