ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καταγγέλλει τη διαιτησία και απαιτεί ισονομία

Καταγγέλλει τη διαιτησία και απαιτεί ισονομία

Ο Αρης στέλνει DVD στην ΚΕΔ και όσα έγιναν στο Λαύριο –Οι «κίτρινοι» βγαίνουν χαμένοι στη μοιρασιά του τηλεοπτικού συμβολαίου

Σε αντίθεση με το γενικό πνεύμα, η ΚΑΕ Αρης δεν προχώρησε στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης για την άθλια αντιμετώπιση που είχε από τους διαιτητές στο Λαύριο, ούτε είχε καυστική αντίδραση στα social media. Σκοπεύει να στείλει το dvd του αγώνα (με επιλεγμένες φάσεις) στην ΚΕΔ και περιμένει από την τελευταία να επιβάλλει την τιμωρία των διαιτητών.

 

Σε σύγκριση με τις αντιδράσεις στη διάρκεια του αγώνα, οι «κίτρινοι» έχουν πιο ήπια συμπεριφορά, δείχνοντας ότι δεν θέλουν (στην παρούσα φάση) να τεντώσουν το σχοινί. Στο δε χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ο Δημήτρης Γουλιέλμος έθεσε εκ νέου το ζήτημα της διαιτησίας και το σώμα συμφώνησε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του. Όπως έχει σημειώσει η «Μ», η ΚΕΔ και η διαιτησία υπάγονται στην ΕΟΚ.

 

Το βασικό αντικείμενο συζήτησης στο χθεσινό δ. σ. ήταν η μοιρασιά των χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ. Εφόσον επικρατήσει η άποψη της πλειοψηφίας, ο Αρης θα βγει χαμένος από αυτή τη διαδικασία σε σύγκριση με τα χρήματα που εισέπραξε πέρυσι (σ. σ. περίπου 230.000 ευρώ). Γιατί τα βασικά κριτήρια στην περσινή διανομή ήταν η εμπορικότητας και το brand name του συλλόγου, ενώ ο Αρης είχε μπει στη λίστα έχοντας τερματίσει στην 4η θέση του Πρωταθλήματος. Η πλειοψηφία των ομάδων που θα δεσμευτούν με την ΕΡΤ απαίτησαν να είναι βασικό κριτήριο η βαθμολογική θέση στο περσινό Πρωτάθλημα. Εφόσον επικρατήσει (κι αυτό φαίνεται ότι θα γίνει), ο Αρης θα χάσει ένα σημαντικό ποσό το οποίο προσδιορίζεται μεταξύ 30.000-60.000 ευρώ. Το καλό για τους «κίτρινους» είναι ότι δεν έχουν άλλες επιλογές καθώς οι επαφές που προηγήθηκαν  με άλλα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν άλλες τηλεοπτικές στέγες.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/10)

X