ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καρυπίδης: «Ποιο συμβόλαιο εκτελεί ο κ. Νεφελούδης;»

Καρυπίδης: «Ποιο συμβόλαιο εκτελεί ο κ. Νεφελούδης;»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης ανέπτυξε τις δικές του θέσεις για το ζήτημα των σούπερ μάρκετ και τη διαμάχη του με τον γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Θεόδωρος Καρυπίδης σχετικά με όσα του καταλογίζει εκ νέου για το ζήτημα των σούπερ μάρκετ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης φιλοξενήθηκε στον Alpha 96.5 και ανέπτυξε τις δικές του θέσεις απαντώντας στα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί από εργαζόμενους και από το Υπουργείο Εργασίας μέσω του κ. Νεφελούδη.

 

Αρχικά, ο κ. Καρυπίδης δήλωσε: «Τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα θέλαμε. Χθες εκτελέστηκε μία απόφαση εναντίον του Δημήτρη Μαρινόπουλου. Δεν μπορώ να καταλάβω την μανία που έχει ο κύριος Νεφελούδης, σε ποιο κράτος το έχουμε δει αυτό; Γενικός γραμματέας του Υπουργείου να έχει τέτοιο μίσος και να ασχολείται με έναν επιχειρηματία. Κάθε μέρα βρίζει και μιλάει άσχημα, με διασύρει λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι 18 μήνες απλήρωτοι. Τον άλλον μήνα θα είναι 25 μήνες απλήρωτοι. Τα σούπερ μάρκετ έχουν εδώ και 1,5 χρόνο που έχουν κλείσει και κάθε μέρα αυτοί λένε “απλήρωτοι, απλήρωτοι”. Ναι, έχει γίνει μια ζημιά. Γιατί δεν βγαίνουν να πούνε πώς έγινε η ζημιά και γιατί έγινε η ζημιά; Δεν έχει ακουστεί τίποτα μέχρι σήμερα για αυτά που έχουμε κάνει εμείς. Οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι 11 μήνες και ήρθαμε εμείς και τους πληρώσαμε»

 

Συνεχίζοντας για το θέμα, ο κ Καρυπίδης είπε: «Εξαιτίας του Μαρινόπουλου έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να λύσουμε αυτό το θέμα, απευθυνθήκαμε στον κ. Νεφελούδη και όχι μόνο δεν μας βοήθησε αλλά τορπίλισε αυτή την προσπάθεια, ήταν εμπόδιο απέναντί μας. Τότε υπήρχε μια οφειλή 8 εκ. ευρώ προς τους εργαζόμενους και εμείς κάναμε μια πρόταση να δώσουμε τα 6 εκ., να κλείσει εκεί η οφειλή και να ανοίξουν τα καταστήματα. Από εκεί και πέρα, επειδή οι μισθοί ήταν πολύ υψηλοί, τους ζητήσαμε να μειωθούν κατά 20% οι μισθοί πάνω από 1000 ευρώ γιατί δεν έβγαινε όταν ο ανταγωνισμός πλήρωνε 500 και 600 ευρώ. Δεν καταλαβαίνω ποιο συμβόλαιο εκτελεί ο κ. Νεφελούδης; Ποια είναι η απάτη; Είναι θέμα διαδικαστικό μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι. Θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Τρία εννιακόσια θα πάνε στους εργαζόμενους. Αν αυτό είναι απάτη, τότε οι άνθρωποι είναι άσχετοι.

 

Όταν έκλεισαν τα σούπερ μάρκετ, ήταν 1.100 οι εργαζόμενοι και 8 εκ. περίπου ευρώ ήταν η οφειλή των δεδουλευμένων τους. Κάθε μήνα αυτοί βάζουν και άλλα και άλλα. Ο κ. Νεφελούδης λέει ότι χρωστάω 40 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία. Όταν πήραμε τα σούπερ μάρκετ, η οφειλή αυτή υπήρχε. Πληρώσαμε 27 εκ. στο ΙΚΑ. Έμεινε ένα κομμάτι, τα οποία δεν πληρώθηκαν και δεν ήταν επί δικής μας θητείας. Το χρέος κληρονομήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση στην διοίκηση Καρυπίδη».

 

Τέλος, ο επιχειρηματίας τόνισε: «Θέλει άλλα 4 εκατ. ευρώ για την πλήρη εξόφληση των εργαζομένων. Θα κάνουμε και άλλες ενέργειες τώρα και περιμένουμε και άλλες αποφάσεις. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά γιατί πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και θα βγει κάτι και για τους εργαζομένους»

X