ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καρφιά στα μάτια των εχθρών του η… Τούμπα και... το «Παλατάκι»!

Καρφιά στα μάτια των εχθρών του η… Τούμπα και... το «Παλατάκι»!

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για το «διπλό θαύμα» με τα γήπεδα, τα οποία καθιστούν κορυφαίο σύλλογο της χώρας τον ΠΑΟΚ

Σίγουρα όλοι σας κάποια στιγμή μέσα στα τόσα και όσα θέλουν να περάσουν σε βάρος του ΠΑΟΚ οι εκ πεποιθήσεως και οι εξ επαγγέλματος αντιπαοκτσήδες, θα ακούσατε και συγκεκριμένους από αυτούς να μπουρδολογούν και να εκτίθενται, επιχειρώντας να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο (παρά την αλλεργία τους σε αυτά τα χρώματα), προκειμένου να ακυρώσουν και να διαγράψουν μια πραγματικότητα που τους πληγώνει βάναυσα και επώδυνα.

 

Χρόνια ολόκληρα μέσα από τα Μέσα που τους δίνουν βήμα και ευκαιρία να περάσουν την αντιπαοκτσήδικη προπαγάνδα τους, επιμένουν να αυτογελοιοποιούνται, θέλοντας να πείσουν την κοινή γνώμη πως όλα αυτά τα λαμπρά που πέτυχε ο λαοφιλής προσφυγικός σύλλογος δεν είναι ούτε σημαντικά, αλλά ούτε και… δικά του! Ιδιαίτερα ο πόνος τους είναι μεγάλος για το «διπλό θαύμα» της προσφυγιάς. Τα δύο δηλαδή ιδιόκτητα γήπεδα του ΠΑΟΚ. Καρφιά στα μάτια τους η θρυλική Τούμπα και το πανέμορφο «Παλατάκι», τους πληγώνουν και τους εξαναγκάζουν σε απίστευτους αυτοεξευτελισμούς γιατί στην ουσία γνωρίζουν πως ψευδόμενοι ασύστολα, εκτίθενται και ανεπανόρθωτα. Χαρακτηρισμοί όπως… «το κρατικό της Πυλαίας», ανακυκλώνονται αδέξια, ατεκμηρίωτα και ζηλόφθονα και αβαντάρονται βέβαια και από ορισμένους ραδιοφωνατζήδες, οι οποίοι είναι κι αυτοί ενταγμένοι στη συστηματική αντιπαοκτσήδικη προπαγάνδα, που κατευθύνεται από το Λεκανοπέδιο και που δυστυχώς έχει και τα παραρτήματα της εδώ πάνω. Όλα αυτά τα ανεύθυνα, επιπόλαια και φθονερά, τα καταθέτουν και τα υποστηρίζουν, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

 

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΠΑΟΚ όταν ξεσπιτώθηκε από το «Σιντριβάνι» «αποκαταστάθηκε» σε χρόνο ρεκόρ, χάρη στην προνοητικότητα δύο κορυφαίων προέδρων εκείνης της εποχής, οι οποίοι είχαν φροντίσει να συγκεντρώσουν το ποσό της αγοράς του οικοπέδου της Τούμπας, δεσμεύοντας για 5 ολόκληρα χρόνια τα ποσοστά του γηπέδου από τους αγώνες που γινόντουσαν στο «Σιντριβάνι». Μάλιστα είχαν πάρει αυστηρή απόφαση από μια γενική συνέλευση που απαγόρευε αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για τον οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Ο ξυλέμπορος Γιώργος Χαραλαμπίδης και ο δικηγόρος Δημήτρης Δημάδης ήταν οι παράγοντες στους οποίους οφείλεται αυτό το τεράστιο επίτευγμα της άμεσης αποκατάστασης και μεταστέγασης του ΠΑΟΚ. Βέβαια εδώ υπάρχει και το φαινόμενο – έτσι έχει καταγραφεί ιστορικά και έτσι είναι – της υπερπολύτιμης εθελοντικής εργασίας των απλών ΠΑΟΚτσήδων. Με τη σχόλη τους από τα εργοστάσια οι μεροκαματιάρηδες πρόσφυγες έσπευδαν εκεί στα τολ της Τούμπας που είχε ανοίξει το εργοτάξιο για την κατασκευή του γηπέδου και προσέφεραν απίστευτη βοήθεια κουβαλώντας χαλίκι, άμμο, σίδερα, ακόμη και νερό όταν χρειαζόταν. Αυτό το γήπεδο μπορεί να πει κανείς ότι πέρα από όλα τα άλλα έχει και «ψυχή». Και αυτή την ψυχή την κράτησε και την διατήρησε δεκαετίες ολόκληρες, για να έρθει σήμερα ο νέος ηγέτης του συλλόγου και να της δώσει νέο αίμα και νέα όνειρα. Ιδιόκτητη 100% η Τούμπα και όχι όπως κάποια άλλα γήπεδα που στήθηκαν με περίεργες υποκλοπές Υπουργικών υπογραφών και ξεσπιτώματα αθλητικών κυψελών – όπως ο ελληνικός στίβος – που πριμοδοτήθηκαν και δανειοδοτήθηκαν με ευνοϊκούς όρους. Δάνεια που ακόμη δεν ξεπληρώθηκαν. Αυθεντικά ΠΑΟΚτσήδικο 100% και το «Παλατάκι».

 

Ξεκίνησε από τη μεγάλη δωρεά των αδερφών Δεδέογλου (Θανάση και Γιάννη) και αξιοποιήθηκε με την συντονισμένη δράση των διοικητικών του παραγόντων (κορυφαίος ο Νίκος Βεζυρτζής). Να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που χαρακτηρίζουν το Παλατάκι «κρατικό της Πυλαίας», γνωρίζουν ότι και στο δικό τους σύλλογο δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν ένα παρόμοιο γήπεδο μπάσκετ και μάλιστα όχι με δωρεά κάποιου οπαδού τους όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ, αλλά με αντίστοιχη δωρεά 100 στρεμμάτων και βάλε από το Δημόσιο. Γιατί δεν προχώρησε η κατασκευή του, ας ψάξουν να βρουν το πρακτικό μιας συνεδρίασης του Δ.Σ του συλλόγου τους, όπου αναφέρεται γιατί έμεινε στον αέρα και ανεκμετάλλευτη η ιστορική αυτή ευκαιρία. Εν πάση περιπτώσει όμως, αφού αισθάνονται καλά να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν την αλήθεια, ας συνεχίσουν να επιμένουν για να αυτογελοιοποιούνται. Μαζί τους το ίδιο και όλοι όσοι τους φιλοξενούν και τους δίνουν βήμα και τους ακούν να υποστηρίζουν αυτά τα ανιστόρητα, ατεκμηρίωτα και ασυνάρτητα αναμασήματα. Φως φανάρι πλέον η αντιπαοκτσήδικη προπαγάνδα, αποκαλύπτει ένα αυτοπαραμύθιασμα, μια αυθυποβολή και ένα είδος αυτοικανοποίησης (μην πάει το μυαλό σας στα 5 δάχτυλα). Όσο και να προσπαθούν λοιπόν μερικοί, δεν μπορούν να κρύψουν το φθόνο τους, προφανώς και το μίσος τους. Για τη χολή τους βέβαια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μην ξεχαστούν και την καταπιούν και αυτόδηλητηριαστούν.

 

ΥΓ: Κάπως καθυστερημένα, ωστόσο δικαιολογημένα γιατί τα τρέχοντα θέματα θεωρούνται και είναι αναγκαστικής προτεραιότητας, η ΠΑΕ του ΠΑΟΛΚ ανέλαβε να διορθώσει την γκάφα του υπεύθυνου του μεταγραφικού σχεδιασμού Σλοβάκου Μίχελ, με τον επιπόλαιο δανεισμό του Χαρίση και την ασήμαντη ρήτρα που έβαλε, για έναν παίκτη που έδειχνε όχι μόνο ότι έχει μέλλον, αλλά ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και στη φετινή χρονιά. Ο Χαρίσης σήμερα «βγάζει μάτια» στο Βέλγιο και τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ αν δεν αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα η περίπτωση του.

X